ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Sorgenfri Trådbussen

  Ljusa härliga lägenheter i Sorgenfri

  Ort
  Sorgenfri, Malmö
  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2017
  Typ
  Hyresrätter
  Antal lägenheter
  94
  Visa i områdeslistan

  Sorgenfri ska successivt utvecklas till att bli en del av Malmös innerstad och bidra till att den befintliga staden förtätas. Bostäder ska introduceras och växa fram parallellt med att viss industri och verksamhet finns kvar. Bostäder och verksamhetslokaler blandas med butiker, caféer, kultur och fritidsanläggningar.

  I kvarteret Trådbussen har ByggVesta uppfört ett projekt som består av två huskroppar med olika karaktär och uttryck. Här finns totalt 94 rökfria lägenheter och två lokaler.

  Södra delen har nio lägenheter per plan som nås via generösa entrébalkonger mot kvarterets gård. Huset har ett trapphus med entré från Industrigatan samt från gårdssidan. Lägenheterna är från 2 rok (46-60 m2) till 4 rok (95-97 m2) och planlösningarna är utformade för maximal flexibilitet, där hyresgästen bland annat har möjlighet att dela av rum och stänga till eller öppna vägg mellan kök och vardagsrum. En lokal placeras i hörnet mot gatan.

  Norra delen består av tre trapphus med lägenheter från 1 rok (29-36 m2) till 4 rok (95-101 m2). En lokal byggs i hörnet mot torget.

  I källarplan planeras ett gemensamt garage för 53 bilar samt cykelparkering och lägenhetsförråd. Innergården, som delas med det andra projektet i kvarteret Trådbussen, nås via tre av trapphusen samt via en portik i fonden av den centrala Spårvägen.

  Ungefärlig fördelning lägenhetsstorlekar

  1 rum och kök - 5 st 2 rum och kök - 44 st 2,5 rum och kök - 14 st 3 rum och kök - 28 st 4 rum och kök - 3 st

  Arkitekt Kirsh+Dereka

  Fastigheten ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.