ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Sjömärket - SÅLD

  Sjönära läge, granne med city i spännande Västerås

  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2011
  Typ
  Hyresrätter
  Antal lägenheter
  70

  Sjömärket ägs och förvaltas sedan 2018-03-01 av Rikshem.

  Inte minst det bekväma pendlingsavståndet till Stockholm – bara 45 min med tåget – gör detta till ett intressant boendealternativ för fler än västeråsare. Kvarteret Sjömärket består av två byggnader i fyra plan samt två indragna takvåningar. Fasaderna är putsade blandat med sektioner av genomfärgade cementfiberskivor.

  Nästan alla lägenheter i Sjömärket har sjöutsikt. De större lägenheterna är genomgående medan de mindre är enkelsidiga, men då riktade mot söder. Garaget, som du når via hiss, är uppbyggt i höjd med gatan och placerat mellan byggnaderna.

  Garageplatserna administreras av Q-Park. I källarplanet finns förutom parkeringsplats för bilar och cyklar även lägenhetsförråd. Cykelförråd och undercentral är placerat i sockelfasad med fönster för att tillsammans med marklägenheter utgöra en levande sockelvåning.

  Den grönskande gården ligger mellan husen ovanpå garaget och bildar en gemensam samlingsplats med fin utsikt över Mälaren.

  Husen är uppförda som Egenvärmehus. Egenvärmehus innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av återvunnen värme från ventilationsluften, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik har vi uppfört en byggnad med mycket låg energiförbrukning.

  Arkitekt: White