ByggVesta

  • Mina Sidor
  • Bo hos oss
  • Om oss
  • Våra projekt
Mina SidorStäll dig i köLediga lägenheter

Rinkebyterrassen

Område med närhet till grönska

På Rinkebyterrassen har vi byggt sex nya hyreshus som har det mesta man kan önska. Inom området finns blandade upplåtelseformer för att åstadkomma en inkluderande plats för alla och där vi har satsat extra mycket på trygghetsfrågorna genom att trygghetscertifiera alla våra byggnader. Tillsammans ramar husen in en fantastisk gård med uteplatser och vacker utsikt över Järvafältet. Det är nära till tunnelbanan och bussen finns om hörnet. 

I den stora lokalen mot Hjulstavägen driver Yalla Rinkeby sin utbildnings-& cateringverksamhet. Företaget Yalla Rinkeby är resultatet av ett initiativ för social hållbarhet där ByggVesta varit katalysator och där Grön Bostad är en av huvudsponsorerna.

Läs mer om Yalla Rinkeby på deras hemsida – där kan du också boka ett studiebesök samt beställa deras utsökta catering. Varje beställning är en satsning på företagande för kvinnor från området.

De allra flesta av våra lägenheter har balkong eller uteplats. Väggarna är vitmålade och i alla rum ligger parkettgolv utom i hall och badrum där det är klinkers. I köket är det förberett för diskmaskin, och i badrummet finns tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin, beroende på lägenhetens storlek.

Till fastigheten finns ett färdigställt garage och ett i produktion. Båda är fristående och fungerar som ljudbarriärer mot E18. Första garaget har 103 platser och platserna där hyrs via Parkando. Vi kommer även att erbjuda dig som hyresgäst Sunfleet bilpool. Bredvid garaget finns rum för källsortering. Föredrar du att cykla finns det cykelrum utrustade med arbetsbänk och cykelpump i flera av våra hus.

De här husen är Egenvärmehus. Det innebär att de har en extremt låg energiförbrukning, bland annat för att vi återanvänder värmen i ventilationsluften.

Status: Produktion

Färdigt: 2021

Typ: Hyresrätter

Antal lägenheter: 225

Kök: Vita Vedum-kök. Förberett för diskmaskin och micro.

Förråd: Finns för alla lägenheter.

Cykelparkering: Finns inomhus med renoveringsbänk i vissa byggnader.

Bredband/telefoni: Comhem finns som leverantör.

Balkong/uteplats: Vissa lägenheter har balkong.

Fördelning av lägenhetsstorlekar

Etapp 1, 2017

2 rok – 78 st 3 rok – 9 st

Etapp 2, 2019

1 rok – 16 st 2 rok – 16 st 3 rok – 26 st 4 rok – 5 st 5 rok – 5 st

Etapp 3, 2020

1 rok – 16 st 2 rok – 16 st 3 rok – 26 st 4 rok – 5 st 5 rok – 5 st

Arkitekter Kirsh+Dereka

Projektledare Stefan Jansson

Fastigheterna ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Området

Rinkeby

Rinkeby är en levande, mångkulturell stadsdel i norra delen av Stockholms kommun. Här finns gott om restauranger och affärer, och det nya gångstråket över E18 gör det enkelt att ta sig till Järvafältet och den vackra naturen där.

Rinkeby, Stockholm

Rinkeby är en levande, mångkulturell stadsdel i norra delen av Stockholms kommun. Här finns gott om restauranger och affärer, och det nya gångstråket över E18 gör det enkelt att ta sig till Järvafältet och den vackra naturen där.

Läget och närområdet

Rinkeby ligger i nordvästra Stockholm, 11 kilometer från Stockholms city. Bostadsområdet ansluter till Rinkebystråket som från och med hösten 2015 erbjuder shopping och kulinariska upplevelser från jordens alla hörn. Rinkebystråket förlängs genom Rinkebyterrassens innergård och ut till en utsiktsplats där du får en härlig vy över Järvafältet. Närheten till Järvafältet erbjuder ett vackert natur- och strövområde med motionsspår och cykelväg. På andra sidan av Järvafältet ligger Kista, endast 700 meter från Rinkebyterrassen.

Kommunikation och kollektivtrafik

Från Rinkebyterrassen har du nära till kommunikationer i form av både tunnelbana och buss och på mindre än 20 minuter kan du befinna dig i centrala Stockholm. Till Kista, ett av världens främsta ICT-kluster, cyklar du lätt över Järvafältet. Bromma flygplats ligger bara ca 30 minuter bort med kollektiva transportmedel och endast 10 minuter bort med bil.

Skolor och förskolor

Man satsar mycket på skolan och förskolan och har bland annat en högstadieskola med Europaenhet och Science-enhet som lockar barn från hela Stockholm. Skolorna i Rinkeby har fått en hel del olika utmärkelser. Rinkeby kulturskola bedriver musik- och dansundervisning.

Affärer, restauranger och service

I och omkring centrum finns mataffär, post, apotek, vårdcentral, mödravårdscentral, folktandvård, medborgarkontor, närpoliskontor och bank. Dessutom finns en mängd mindre speciallivsaffärer, restauranger och butiker.

Natur och fritid

Rinkeby ligger i anslutning till det gröna och underbara Järvafältet. Många olika föreningar verkar i området, både olika etniska föreningar och olika idrottsföreningar. Rinkebyskolan har mycket fritidsverksamhet, Ungdomens Hus likaså. Våren 2020 öppnar Stockholms stad ett utomhusbad på Järvafältet vid Eggeby gård, med en bassäng för simundervisning, en för plask och lek samt en 25 meters-bassäng för allmänheten.

© ByggVesta AB 2019