ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Rinkebyterrassen

  Område med närhet till grönska

  Ort
  Rinkeby, Stockholm
  Status
  Produktion
  Färdigt
  2020
  Typ
  Hyresrätter
  Antal lägenheter
  223
  Visa i områdeslistan

  På Rinkebyterrassen bygger vi sex nya hyreshus, som kommer att bli klara i 3 etapper. Husen blir mellan 6 och 8 våningar höga med putsade fasader i vitt och grafiska grå nyanser. Våra totalt 225 hyresrätter blandas upp med 360 bostadsrätter som ALM Equity bygger. Tillsammans ramar husen in en fantastisk park, där det kommer att finnas ett café med uteplatser och vacker utsikt över Järvafältet. Caféet kommer att drivas av Yalla Rinkeby som är en satsning på social hållbarhet utav ByggVesta, Grön Bostad och många andra. Läs mer om Yalla Rinkeby på deras hemsida.

  De allra flesta av våra lägenheter har balkong eller uteplats. Väggarna är vitmålade och i alla rum ligger parkettgolv utom i hall och badrum där det är klinkers. I köket är det förberett för diskmaskin, och i badrummet finns tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin, beroende på lägenhetens storlek.

  Lite längre fram i tiden kommer det att finnas fristående garage, byggda som barriär mot en trafikerad väg. Garaget rymmer då cirka 80 bilar. Vi kommer även att erbjuda dig som hyresgäst Sunfleet bilpool. Bredvid garaget finns rum för källsortering. Föredrar du att cykla finns det cykelrum utrustade med arbetsbänk och cykelpump i flera av våra hus.

  De här husen är Egenvärmehus. Det innebär att de har en extremt låg energiförbrukning, bland annat för att vi återanvänder värmen i ventilationsluften.

  Så här ser fördelningen av lägenhetsstorlekar ut:

  Etapp 1 – 2017

  2 rok - 78 st

  3 rok - 9 st

  Etapp 2 – 2019

  1 rok -16 st

  2 rok -16 st

  3 rok - 26 st

  4 rok - 5 st

  5 rok - 5 st

  Etapp 3 – 2020

  1 rok - 16 st

  2 rok - 16 st

  3 rok - 26 st

  4 rok - 5 st

  5 rok - 5 st

  Arkitekter: Kirsh+Dereka

  Projektledare: Lisa Berglind

  Fastigheterna ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.