ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Östra Sala backe

  Lummiga kvarter i en sprudlande stadsdel

  Ort
  Östra Sala Backe, Uppsala
  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2018
  Typ
  Hyresrätter
  Antal lägenheter
  171
  Visa i områdeslistan

  Öster om Uppsala centrum växer en helt ny stadsdel fram. Östra Sala backe länkar samman Sala backe och Årsta med vacker och tillgänglig kvartersbebyggelse. Här läggs fokus på promenad- och cykelstråk samt på utformning av gator och gränder. Bebyggelsen i Östra Sala backe ska bidra till en ökad mångfald och till en levande och trygg stadsdel. Kvarteren, torgen och parkerna ger området en tydlig innerstadsprägel. I Östra Sala backe har man som boende förskola, butiker och annan service runt hörnet. Östra Sala backe blir än mer tillgängligt i samband med att nya busskommunikationer tillkommer i området. ByggVesta uppmuntrar till miljövänligt resande och har ett samarbete med Sunfleets bilpoolstjänster och vi har också byggt ett cykelservicerum.

  I den första etappen av den nya stadsdelen Östra Sala backe i Uppsala har ByggVesta byggt två kvarter.

  DAGGVIDET Daggvidet är det nordligare av de två kvarteren. Här har ByggVesta 102 lägenheter. Kvarteret är kringbyggt med en stor, tyst och lummig gård i mitten. På gården finns odlingslådor för hyresgästernas gemensamma odling. I kvarteret Daggvidet har även Svenska Vårdfastigheter byggt ett serviceboende och en förskola. Åke Sundvall Byggnads AB planerar att bygga cirka 6 stycken stadsradhus i kvarteret.

  BÄCKROSEN I det sydligare kvarteret, Bäckrosen, har ByggVesta byggt 68 lägenheter. Även Bäckrosen är ett kringbyggt kvarter med stora, lummiga grönytor i mitten där de boende har tillgång till odlingslådor. I kvarteret planerar även Hauschild & Siegel bygga flerbostadshus med blandad upplåtelseform och TB Exploatering cirka 6 stycken radhus.

  Antal lägenheter i olika storlekar:

  1,5 rok - 4 st

  2 rok - 82 st

  3 rok - 65 st

  4 rok - 20 st

  Besök Östra Sala backes hemsida här.

  I en andra etapp planerar ByggVesta ytterligare två hus i Östra Sala backe –

  Projektledare: Lisa Berglind

  Arkitekter & bild: Winell & Jern

  Uppdaterat 2017-02-22.