ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Pluto

  Ytsmart och inbjudande boende för unga

  Ort
  Tyresö, Stockholm
  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2016
  Typ
  Hyresrätter, Kompislägenheter
  Antal lägenheter
  76
  Visa i områdeslistan

  I ett trivsamt kvarter vid korsningen Njupkärrsvägen/Töresjövägen i Tyresö har vi byggt små lägenheter med smarta planlösningar, perfekt för kompisar som vill dela lägenhet, för par eller den lilla familjen. Kvarteret Pluto ligger cirka en kilometer från Tyresö Centrum, bara 3 minuter med buss.

  Samtliga lägenheter är utformade med kompakta och smarta planlösningar. Vi har tvåor och treor som till exempel passar för ett par eller en liten familj. En del av lägenheterna är speciellt utformade för att passa för två kompisar att dela.

  Alla lägenheter har kombimaskin (tvätt/tork) i badrummet och kök från IKEA. Bredband och TV är tillgängligt via Comhem. Källsortering i flera fraktioner finns. Parkeringsplatser som boende kan hyra samt gästparkering finns på gården, och Q-park ansvarar för uthyrning och bevakning av parkeringsplatserna.

  Lägenheterna nås via generöst tilltagna loftgångar där planteringar med klätterväxter blir ett inbjudande grönt inslag. Gården är utformad så att det finns flera varierade ytor för lek, avkoppling och samvaro. Här finns både en sandlåda för barnen och en grillplats. På gården och i källarplan finns även gott om cykelparkeringsplatser.

  Husen är byggt med målsättningen att uppnå nivån för passivhus enligt internationell standard. Det innebär att lägenheterna till största del värms upp av solvärme, värme från de som vistas i lägenheten samt av värmen som alstras av belysning och andra apparater i hemmet. Den externa uppvärmning som huset ändå behöver under kalla vinterdagar är luftburen. Om ytterligare uppvärmning skulle behövas så kan varje hyresgäst själv tillföra värme via elvärmeslinga i golvet.

  Arkitekt: Winell & Jern

  Kvarteret Pluto ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter.