ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Kosterhavet

  Norra Djurgårdsstaden i Stockholm

  Ort
  Norra Djurgårdsstaden, Stockholm
  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2016
  Typ
  Hyresrätter, Studentbostäder
  Antal lägenheter
  204
  Visa i områdeslistan

  I kvarteret Kosterhavet reser sig studenthusets röda torn med nio våningar.

  Husen rymmen 91 vanliga hyreslägenheter i varierande storlekar mellan två- och fyra rum och kök, samt 113 studentlägenheter för över 150 studenter både i ettor och tvåor och så kallade kompislägenheter. Härifrån cyklar du till KTH på 10 minuter och till Stockholms universitet på en kvart. Runt knuten går buss till Karolinska i Solna, och närmsta tunnelbanestation är Hjorthagen.

  Studentlägenheter och hyreslägenheter skiljs åt i varsin huskropp i det rombformade kvarteret i sydöstra spetsen av området. Studenthuset har ett rött torn i nio våningar och mot gården en gulputsad fasad. Hyreshuset består av fyra trapphus samt en cafélokal som är placerad i nordväst mot torget, och är som högst i sju våningar. Gårdsfasaderna är i övrigt vitputsade med inslag av mörkgrått. Fasader mot gatan är putsade i en mörkgrå kulör som står på en ljus putsad sockel.

  Mellan huskropparna skapas utblickar från gården dels mot Ekparken i söder samt mot norr i riktning mot områdets torg. Gemensamma utrymmen, förråd och cykelförråd är placerade främst nere i den lättillgängliga källardelen där även garageplatser kan erbjudas. Garageplatserna administreras och bevakas av Q-Park.

  Egenvärmehus-konceptet innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av uppvärmd ventilation, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik är det en byggnad med mycket låga energibehov. För de boende är det ett alldeles vanligt hus med hög trivsel och bra lägenheter. Alla lägenheter har yteffektiva, ljusa och moderna planlösningar.

  Läs mer om Kosterhavet och våra andra studentboenden på hemsidan för vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta.

  Arkitekter: Kirsh+Dereka

  Kvarteret Kosterhavet ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter.