ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Klippern

  Miljöprofil i framkant i Västra Hamnen

  Ort
  Västra hamnen, Malmö
  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2013
  Typ
  Hyresrätter
  Antal lägenheter
  43
  Visa i områdeslistan

  Se solnedgången från den gemensamma takterrassen, eller strosa ut i den stora, gröna parken precis utanför dörren.

  Kvarteret Klippern tillhör ett av de fyra kvarteren i området Kappseglaren som utgör en del av Västra Hamnens centrala kvarter. Området länkar ihop hamnområdet och skapar ett sammanhängande stadsområde mot söder.

  Huset ligger precis vid kvartersparken Koggparken, strax söder om ByggVestas hus Fullriggaren. Klippern består av 43 hyreslägenheter med garage i källaren och en gemensam terrass på taket. För barnen finns det bollspel och lekplats i Koggparken.

  Lägenheterna är från 2 rok 50 m2 till 4 rok 100 m2, med generösa fönsteröppningar och en takhöjd om 2,6 m som ger ljus och luft.

  Tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheternas badrum. Samtliga vitvaror kommer från Bosch/Siemens. Parkering finns i husets källarplan och hyrs ut av Q-Park. Cykelparkering finns inomhus i entréplan, tillsammans med husets egen cykelverkstad med tryckluft.

  Egenvärmehus-konceptet innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av uppvärmd ventilation, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik är det en byggnad med mycket låga energibehov. För de boende är det ett alldeles vanligt hus med hög trivsel och bra lägenheter.

  Arkitekt: John Kirsh, White Arkitekter

  Klippern ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter.