ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Fyrtornet, Västerås - SÅLD

  Bo energieffektivt i staden utan gränser

  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2013
  Typ
  Hyresrätter
  Antal lägenheter
  65

  Fyrtornet ägs och förvaltas sedan 2018-03-01 av Rikshem.

  Husen på fyra våningar har även takvåning i två plan. Takvåningarna är indragna från fasadlivet mot söder och öster. Husen är putsade i vitt och grått med olika svärta och mörka detaljer ger huset en grafisk karaktär och tyngd.

  I Fyrtornet finns 65 hyresrättslägenheter i storlekarna 1­­–4 RoK. Lägenheterna är yteffektiva med öppna planlösningar och spännande övergångar mellan ute och inne. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats på gården och de flesta har sjöutsikt mot Mälaren. Balkongräckena är i klarglas och aluminium.

  Bottenvåningen innehåller garage och förråd som du enkelt når med hiss. Mot gatan visar sig husens uppglasade trapphusentréer, glasade cykelrum, glaspartier till garaget, källsortering och teknikrum. Garageplatserna administreras av Q-Park.

  Den gröna gården mitt i kvarteret ligger en våning upp och nås med hissar i trapphusen eller via trappor där gården öppnar sig mot gatorna i öster och väster. Här finns utrymme för lek och samvaro. Förutom mindre träd så formar planteringskullar och uteplatser med häckar härlig lekyta för barnen.

  Det här huset är byggt som ett Egenvärmehus. Det innebär att det har en extremt låg energiförbrukning, bland annat för att vi återanvänder värmen i ventilationsluften. Här kan du läsa mer om hur vi bygger: http://www.byggvesta.se/byggvesta/hur-vi-bygger/.

  Arkitekt: White