ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Fullriggaren

  Maximerad miljöprofil i hjärtat av Västra Hamnen

  Ort
  Västra hamnen, Malmö
  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2011
  Typ
  Hyresrätter
  Antal lägenheter
  78
  Visa i områdeslistan

  Med soligt och strategiskt läge i kvarteret Fullriggaren, nära till kommunikationer, havet och den gröna Esplanaden, har ByggVesta uppfört tre Egenvärmehus med totalt 78 hyreslägenheter. Ett strandnära boende för den mest miljömedvetna. Hela området verkar aktivt för hållbart boende och Fullriggaren erbjuder bland annat cykelverkstad och avfallskvarnar till samtliga hyresgäster.

  ByggVestas kvarter har ett modernt funktionalistiskt uttryck. Fasaderna är putsade och genom användning av olika kulörer skapas liv i kvarteret. Genomgående entréer skapar ett nära samband mellan kvartersgården och gatulivet. Lägenheterna är ljusa och moderna, de är yt-effektiva och merparten av lägenheterna är genomgående. Storleken på lägenheterna varierar mellan 38 och 101 m². Den minsta lägenheten är på 1 rum och kök och den största på 4 rum och kök. Majoriteten av lägenheterna är tvåor och treor. Med hiss tar de boende sig lätt ner till garaget i källarplan där det både finns parkeringsplats för bilar och cyklar. Q-park hanterar uthyrningen av bilplatser i garaget. En gemensam cykelverkstad gör att du lätt kan mecka med din cykel.

  Egenvärmehus-konceptet innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av uppvärmd ventilation, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik är det en byggnad med mycket låga energibehov. För de boende är det ett alldeles vanligt hus med hög trivsel och bra lägenheter.

  Arkitekt: John Kirsh, White Arkitekter

  Fullriggaren ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter.