ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Barkarbystaden

  Luftiga kvarter med naturen inpå knuten

  Ort
  Järfälla, Stockhol
  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2014
  Typ
  Hyresrätter
  Antal lägenheter
  199
  Visa i områdeslistan

  Kvarteret som ligger i nordvästra hörnet av Barkarbystaden är helt kringbyggt för att skapa en lugn och tyst gård. Den stora gården nås dels via alla trapphus men även genom två portiker som förbinder den med gatan. Husens våningshöjder är anpassade för att solen ska kunna breda ut sig på gården under hela dygnet.

  Kvarteret innehåller cirka 199 lägenheter med storlekar från 1 rok, 35 m2 till 2, 3, 3,5 och 4 rok, 94 m2, samt tre lokaler mot Barkarby allé och två lokaler mot Majorsvägen. Lägenheterna är i huvudsak byggda med sovrummen mot den tysta gården och samvaroytor mot gatumiljön. Öppna vardagsrum-kök och effektivt utnyttjande av ytorna ger lägenheterna ljus och rymd.

  Garage är byggt under gården, här finns bilparkeringsplatser, teknikutrymmen, lägenhetsförråd och cykelrum. Garaget nås med hiss från samtliga trapphus, och administreras samt bevakas av Q-Park.

  På gården finns platser åt alla. Med lekytor, grill- och sittplatser. Vatten, träd och planteringar skapar en mångfald av gröna och sköna vistelseplatser. Varierande våningshöjder skapar en dynamik runtom kvarteret. Fasaderna är i huvudsak putsade, fönstren är av trä med aluminiumklädd utsida. Balkongräcken av glas samt pinnräcken. Tydliga entréer och publika lokaler som placeras i bottenvåningen bjuder in gatulivet i entréplanet.

  Husen är uppförda som Egenvärmehus. Egenvärmehus innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av återvunnen värme från ventilationsluften, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik har vi uppfört en byggnad med mycket låg energiförbrukning.

  Arkitekter: Kirsh+Dereka

  Fastigheterna ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.