ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Åkerviolen

  Guldheden vid gröna skogar

  Ort
  Guldheden, Göteborg
  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2012
  Typ
  Hyresrätter
  Antal lägenheter
  86
  Visa i områdeslistan

  Det bågformade huset vid Doktor Allards gata består av fem trapphus med fyra till fem våningar. Det har putsade fasader och är utformat så att det får ett fint släktskap med Guldhedens äldre bebyggelse.

  Lägenheterna finns i storlekarna 1–4 RoK. Badrummen är utrustade med tvättmaskin och torktumlare och i köken finns plats för diskmaskin. Flera av lägenheterna har glasade loggior som fungerar både som balkong och halvprivata rum mellan ute och inne. Till varje lägenhet hör också ett lägenhetsförråd på källarplan.

  Till huset hör 42 parkeringsplatser: 21 platser i kallgarage och 21 utomhusplatser på parkeringsdäcket ovanpå garaget. Alla bilplatser administreras av Q-Park.

  Den lugna gården har naturparkskaraktär, med stora gräsmattor och träaltaner där de boende kan fika och grilla när vädret tillåter. I huset finns också en förskola, vars lekplats är öppen för alla barn när förskolan är stängd.

  Det här huset är byggt som ett Egenvärmehus. Det innebär att det har en extremt låg energiförbrukning, bland annat för att vi återanvänder värmen i ventilationsluften. Här kan du läsa mer om hur vi bygger.

  Huset är kopplat till COM HEM, och ett grundutbud för TV ingår i hyran. Fiber finns via Bredband 2.

  Arkitekt: White

  Kvarteret Åkerviolen ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter.