ByggVestas vd Jenny Jonsson leder vägen mot en mer inkluderande fastighetsbransch - ByggVesta

ByggVestas vd Jenny Jonsson leder vägen mot en mer inkluderande fastighetsbransch

En tydlig vision, att leda med energi och att se individer växa är något Jenny Jonsson strävar efter på ByggVesta. Från hennes tillträde som vd för bolaget har hon varit en drivande kraft inom både social hållbarhet och samhällsinnovation.

Jenny Jonsson är uppvuxen i Seattle i USA och är utbildad företagsekonom. Hon arbetade länge som managementkonsult innan hon klev in i fastighetsbranschen och tog över tyglarna i ByggVesta som vd under 2020.

Med ett genuint intresse för samhällsbyggnad och socialt engagemang har Jenny redan gett stora avtryck och korats till Årets Unga Fastighetskvinna i Fastighetsbranschen och nyligen till Framtidens kvinnliga ledare 2022 av chefsorganisationen Ledarna. Utmärkelserna grundar sig bland annat i hennes arbete för integration och hållbara bostäder i utsatta områden genom initiativet Yalla Rinkeby och hennes mångkulturella ledarskap.

Jenny Jonsson, VD ByggVesta

–  Att planera, bygga och förvalta fastigheter hållbart – både utifrån miljö, klimat och sociala aspekter – är något jag brinner för i mitt ledarskap. Jag vill se till att vi gör mer än bara bygga hus, utan också att vi investerar i att lyfta hela områden. Jag hoppas kunna inspirera andra att se värdet av att ta ett större socialt ansvar, både för samhället och för det långsiktiga i affären, säger Jenny Jonsson, vd på ByggVesta.

Jennys ledarskap präglas av empati, nyfikenhet och inkludering. Hon har färgats av den amerikanska kulturen att sticka ut men även av den svenska i att vara ödmjuk och inlyssnande. Hon är en förebild för andra kvinnor i en traditionsfylld bransch som har kommit långt i jämställdhetsarbetet men som fortfarande har en bit kvar, till exempel när det gäller ägandet av fastigheter och mark.

–  Jag kan påverka genom att försöka inspirera andra kvinnor, speciellt unga kvinnor, att se möjligheterna att ta plats i branschen. För mig är det viktigt att ByggVesta är i framkant när det kommer till jämställdhet – det är avgörande för innovation, gruppdynamik och att helt enkelt ta de bästa besluten, säger Jenny Jonsson.

Jenny arbetar tillsammans med sina kollegor för att sätta en välfungerande samarbetskultur både internt och externt. Förutom att kulturen leder till en inkluderande arbetsmiljö för medarbetarna väntas känslan av gemensam strävan reflekteras i hur ByggVesta arbetar med sina leverantörer och samarbetspartner.

–  Som ledare vill jag stå för inkludering och skapa en kultur där alla kan komma till tals med nya idéer och våga utmana befintliga lösningar. Om vi ska uppnå våra höga ambitioner kring till exempel hållbarhet måste vi lyssna till alla olika tankar och infallsvinklar, säger Jenny Jonsson.

Kundservice