ByggVesta stödjer #NOMOREEXCUSES - ByggVesta

ByggVesta stödjer #NOMOREEXCUSES

Bara 25 % av alla fall av våld i nära relationer i Sverige anmäls. Det betyder att 75 % av dem ursäktas på något sätt. #NOMOREEXCUSES är ett initiativ för att synliggöra ursäkter som är vardag för många som utsätts för våld i nära relationer.

Nomoreexcuses_besk_black_614x429_s

Bakom initiativet står Alla kvinnors hus, som arbetat i över 40 år med att minska våld i nära relationer genom bland annat kostnadsfritt samtalsstöd och rådgivning.

Kampanjen sprids via det som är en av de mest kända ursäkterna – dörren – och är också en uppmaning till alla som ser eller som tror att någon blir utsatt att agera – det finns inga ursäkter att inte göra något.

Vi på ByggVesta blev uppmärksammade om kampanjen genom Andreas Siltberg, en av våra medarbetare, som ville vara med och stötta och till och med var villig att betala med egna pengar. Men självklart vill vi som företag stå bakom ett sådant här initiativ.

Genom att sätta upp lappar med texten #NOMOREEXCUSES och kontaktuppgifter till Alla kvinnors hus på dörrar i våra fastigheter hoppas vi kunna informera så många som möjligt om organisationen och deras arbete samt viktigast av allt – uppmuntra våra boende att agera.

För mer information om Alla kvinnors hus och deras verksamhet, besök http://www.allakvinnorshus.org. Kvinnojourens rådgivare finns tillgängliga på 08-644 09 20 för personer som blivit utsatta eller som tror att någon i deras närhet blivit det.

Kundservice