Nyheter

Det händer mycket på och kring ByggVesta. Här hittar du nyheter från utvecklingen av våra hus och projekt, information från kundservice och senaste nytt om våra nybyggda lägenheter.

 • Bo tillsammans, prisvärt och attraktivt i Sorgenfri, Malmö

  Nu har vi publicerat våra 11 kompislägenheter (för dig mellan 18 och 25 år) i Sorgenfri, med inflyttning redan den 15 juni 2017. Bli en av de första som flyttar in! 

  Kompislägenheterna i Sorgenfri är smart planerade och byggda för att göra det enkelt, prisvärt och trivsamt för 2 kompisar att dela bostad. Du som är student eller ung vuxen (18-25 år) kan hyra kompislägenhet hos oss. 

  En ritning på del av den mysiga gården

  Här kan du läsa om vår hyrespolicy för kompislägenheter

 • Toppbetyg till studentboendet Colonia i Linköping

  Vårt första stora studentboende, Colonia i Linköping, får i år ännu högre betyg av studenterna som bor där än förra året. Nu får Colonia 80 i Nöjd kund-index (på en skala 0-100), klart över genomsnittet i årets studentbostadsbranschens kundundersökning, Nöjd Studbo.

  Vi är extra stolta över de mycket höga betygen som vår personal och områdesansvariga får – 94 av 100. Och vi tittar redan på alla inkomna synpunkter för att se vad vi kan förbättra för att göra våra hyresgäster ännu nöjdare till nästa år. 

  Hanna Hillerstig, Rickard Lindström, Elias Alkhori och Mira Grunewald på plats på Colonia.

 • Info till nya studenter i Linköping

  Ska du börja studera i Linköping i höst och vill bo hos oss på Colonia?

  För att kunna söka studentlägenheterna behöver du ha fått ditt antagningsbesked. Vi kommer att annonsera lediga studentlägenheter i Linköping i under juli månad, flera med inflyttning redan 1 augusti. En del av dem reserverar vi för nyantagna studenter.

 • Vi på ByggVesta önskar dig en Glad påsk

  På skärtorsdagen stänger vi kontoret klockan 13.

  Vi är åter efter påsk, tisdag den 18 april.

  Du kan alltid göra felanmälan via "Mina sidor" eller i ByggVestas app.

 • Explosivt spadtag för nya studentlägenheter i Nacka

  I onsdags tryckte Mats Gerdau (M), kommunalråd i Nacka och Anna Maria Sjölin, projektledare på ByggVesta på knappen, som genererade en symbolisk provsprängning.

  Den Officiella starten av byggandet av 207 studentbostäder i Ektorp har därmed tagit fart.

  Små moln av krutrök över sprängsten på berget

  Mats Gerdau är en av initiativtagarna till projektet. 

  – Jag är mycket nöjd med att kunna göra något stort för ungdomar. Vi har valt att uppföra ett campus för de boende, för trivselns skull, utvecklade han.

  Han fick medhåll av Marcus Svensson, som är vd för ByggVesta Development AB, som är byggmästare för projektet.

  – Bygger man för ökad trivsel så klarar ungdomarna sina studier bättre. Vi bygger en campusmiljö och bryr oss om att folk ska bo tillsammans, sa han.

  Men det finns också andra fördelar med att bygga på outnyttjad mark i Ektorp.

  – Det är jättebra att vi kan ta vara på mark som ligger så nära Värmdövägen, tillade Marcus Svensson.

  ByggVesta fick uppdraget att bygga bostäderna efter att ha vunnit en tävling 2012, arrangerad av Nacka kommun. I tävlingen premierades det bästa helhetsförslaget för att skapa en sund miljö för studentboende. ByggVestas koncept: ”Live To Grow” gav företaget segern.

  Vid ceremonin i onsdags bjöd vi in cirka 50 personer, som njöt av god, vegetarisk grillbuffe och mingel.

  Ett hett inslag som gav mersmak

  Tre avdelningar från en närliggande förskola bjöds också in, och bjöds på grillad korv, små kakor och såpbubblor som fick glittra i vinden mot den klarblå himlen.

  Det är spännade att se en grävskopa på så nära håll

  För att kunna söka och få en lägenhet när bostäderna är färdiga på våren 2019, måste man studera minst 15 poäng per termin eller vara forskarstuderande.

  Lägenheterna kommer att vara 23 kvm – 70 kvm i storlek. Det planeras också för gemensamma studierum och entrélounger som ska kunna användas som gemensamma vardagsrum.

  I närområdet finns butiker, affärer, restauranger och Nacka närsjukhus. Det tar 20 minuter att komma till Slussen med buss och cirka 15 minuter med bil.

  När lägenheterna i Ektorp är färdigställda kommer över totalt 1.300 student- och ungdomslägenheter ingå i"Live to grow by ByggVesta".

  I 556 student- och ungdomslägenheter har hyresgästerna redan flyttat in, och förutom Ektorp är ytterligare 546 lägenheter just nu under produktion.

  Husen byggs som energisnåla Egenvärmehus med individuell mätning av värme, el och vatten samt bland annat effektiv källsortering och lättillgänglig cykelparkering.

  Fastigheten kommer att ägas av Grön Bostad och förvaltas av ByggVesta.

  Här kan du läsa mer om Ektorp:

  https://www.byggvesta.se/byggvesta/nya-projekt/ektorp

  Och här kan du läsa mer om våra inflyttade studentboenden:

  https://www.byggvesta.se/byggvesta/genomforda-projekt/colonia

  https://www.byggvesta.se/byggvesta/genomforda-projekt/kosterhavet

 • Nu är uthyrningen av våra studentlägenheter i Flemingsberg i full gång

  Vi publicerar lägenheterna trapphusvis, allt eftersom det är inflyttning.

  Alla publicerade lägenheter hittar du genom att klicka på Lediga lägenheter i menyn ovan. 

  Tveka inte att kontakta våra områdesansvariga Diaco eller Georg på Nobelus, Flemingsberg om du undrar över något. Du når dem på mejl: nobelus.student@byggvesta.se

  Här kan du läsa mer om studentboendet Nobelus.

 • Fredag den 17 mars stänger vi kontoret klockan 12.00 i Stockholm

  Vi flyttar till nya lokaler och öppnar igen måndag den 20 mars. 

  Våra hyresgäster hänvisas till "Mina sidor" eller mejl till hyresadmin@byggvesta.se eller info@byggvesta.se, som vi svarar på när vi är på plats i vårt nya kontor.

 • Vi välkomnar Lina, Diaco och Georg!

  Som nyanställda områdesansvariga för våra nybyggda studentlägenheter Nobelus, Flemingsberg hälsar vi Diaco och Georg varmt välkomna. Lina är varmt välkommen som områdesansvarig för KTH där studentlägenheterna förmedlas direkt av KTH.

  Vi ser fram emot ett nära samarbete och en spännande framtid med alla tre!

  " Det är fantastiskt kul att bli en del av ett framtidstänkande och personligt företag", säger Lina.

 • ByggVesta får ny besöksadress!

  Från och med 20 mars hittar ni oss på Lindhagensgatan 74, plan 9

 • -Vill du ha mer flyt i din vardag?

  Underlätta din vardag med smarta och tidsbesparande tjänster!

  Nu är vårt samarbete med CIRCLES (Sodexo group) igång.

  Du som bor hos oss kan nyttja en stor mängd tjänster, till exempel hemstädning, fönsterputs, barnpassning, läxläsning och matleveranser - allt till förhandlade och konkurrenskraftiga priser - helt frivilligt.

  Våra hyresgäster i Västerås startade vecka 10, Göteborg startar vecka 11, Malmö vecka 12, Stockholm vecka 13 och Uppsala vecka 14.

  Du skapar enkelt ett konto hos CIRCLES via en digital portal och beställer enstaka eller återkommande tjänster.

  Som hyresgäst hos oss blir du personligt inbjuden till denna tjänst, och får då all information du behöver för en enklare vardag med flyt!

 • ByggVestas ägare intervjuad i DI Weekend: ”Clintons vän om sin väg till Rinkeby”

  Laurie McDonald Jonsson, en av ägarna till ByggVesta, berättar i en intervju idag i DI Weekend bland annat om vänskapen med Hillary Clinton och målet med samhällsbygget i Rinkeby.

  I samband med att ByggVesta planerade att bygga bostadshus i det nya området Rinkebyterrassen, engagerade sig Laurie starkt i Rinkeby. En lång rad samtal, intervjuer och omröstningar har nu lett fram till ett projekt som utgår ifrån vad Rinkebyborna tycker är viktigast att prioritera: jobb och mötesplatser för kvinnor. En första yrkesutbildning med fokus på matlagning och entreprenörskap drar igång under mars, och i ett av husen vi bygger finns en lokal förberedd för att öppna ett kafé drivet av kvinnor från området.

  Här kan du läsa mer om vår sociala satsning SOL Rinkeby! Hur uppstod den, hur funkar det och hur kan du själv engagera dig?

  Här finns DI Weekends intervju i sin helhet.

 • Norra Djurgårdsstaden får ekologisk glass

  Till sommaren får ByggVestas kvarter Kosterhavet en ny hyresgäst. I juni flyttar ekologiska glasstillverkaren StikkiNikki in i lokalen på Lövängsgatan 6!

  StikkiNikki gör sin glass helt och hållet från grunden och smaksätter den med till exempel ekologiska frukter och nötter. Dessutom tillverkar StikkiNikki sin egen karamell, fudge och kakdeg som de blandar i vissa av sorterna. För den som inte kan eller vill äta vanlig glass, finns sorbet i alla möjliga smaker och glass gjord på kokos- eller nötmjölk.

  Vi på ByggVesta tycker att det känns extra roligt att välkomna ett medvetet företag till ett område med så stark hållbarhetsprofil som Norra Djurgårdsstaden.

   

  Här kan du läsa mer om kvarteret Kosterhavet – med hyresrätter och prisbelönt studentboende.

  Här kan du läsa mer om ByggVestas boendekoncept Live to grow.

 • ByggVesta blir ankarbyggherre i Barkarbystaden III

  Järfälla kommun utser ByggVesta till en av tre ankarbyggherrar i tredje etappen av utbyggnaden av Barkarbystaden – troligen Sveriges största enskilda detaljplan med byggrätter motsvarande 4000-5000 lägenheter. ByggVesta tecknar samtidigt en markreservation för 100 lägenheter.

  – Vi är oerhört stolta och ser fram emot att tillsammans med Järfälla kommun och övriga byggherrar fortsätta driva utvecklingen i Barkarbystaden mot en hållbar stadsdel som är värd att visa upp för hela omvärlden och som ger förutsättningar för en god livsmiljö för många människor, säger Catherina Fored, chef för stadsutveckling på ByggVesta.

  – ByggVesta är en samarbetspart som bidragit till attraktiva boendemiljöer och resurseffektivt byggande i den första etappen av Barkarbystaden och vi ser fram emot att fördjupa samarbetet kring frågor om genomförande, ekonomisk bärkraft och hållbar stadsutveckling framöver, säger Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla kommun.

  Beslut om tidig markanvisning med ankarbyggbolag fattades av kommunstyrelsen i Järfälla måndag den 30 januari. I Barkarbystaden III tecknas avtal med ByggVesta, Einar Mattson och Järntorget.

   

  Om ankarbyggherrens roll

  Ankarbyggherrarna ska säkerställa detaljplanens genomförbarhet ur byggherreperspektiv. Tillsammans med kommunen ska ankarbyggherrarna skapa en detaljplan med de bästa förutsättningarna för en långsiktigt hållbar exploatering i miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv, som samtidigt håller hög arkitektonisk kvalitet.

  Om Barkarbystaden etapp III

  Barkarbystadens utbyggnad ska fortsätta med 38 nya kvarter med bostäder i flerbostadshus och småhus, samt bland annat skolor, förskolor, kulturbyggnader, parker och torg. Detaljplanen för Barkarbystaden III innehåller byggrätter motsvarande 4000-5000 lägenheter och är troligen den största enskilda detaljplanen i Sverige.

 • ByggVestas projekt i Rinkeby vinner World in Property Award

  Projektet Terrassen och vår sociala satsning SOL Rinkeby har vunnit 2016 års tävling för World in Property Award i Stockholm. Priset delades ut på Fastighetsgalan igår den 26 januari.

  Juryns motivering: ”Ett ypperligt exempel på när en privat fastighetsägare lyssnar på medborgarna och tar socialt ansvar för ett klassiskt utanförskapsområde. ByggVesta satsar på områdets hållbarhet med hjälp av bland annat utbildning i svenska, entreprenörskap och arbetskultur. Ett projekt som tydligt står för samhällsnytta, omtanke och långsiktighet.”

  Juryn bestod av Jan Jörnmark, docent på Chalmers samt stadsbyggnadsskribent, Billy McCormac, vd för Fastighetsägarna Stockholm, Camilla Wieslander, vd för Skanska Öresund, Per Frisack, managing partner på advokatbyrån Lindahls Göteborg samt Bert Karlsson, entreprenör.

  Lena Ohre, projektledare för SOL Rinkeby, och Carlos Albinsson, projektledare för Terrassen, med priset World in Property Award.

  Läs mer om projektet Terrassen, med 225 hyresrätter vid överdäckningen där Rinkeby möter Järvafältet.

  Läs mer om SOL Rinkeby, vår sociala satsning med fokus på utbildning och företagande för kvinnor. 

 • Nobelgården – det vinnande namnförslaget

  Nu är det vinnande förslaget i namntävlingen för vårt nya studentboende på Campus Flemingsberg korat – i juni välkomnar vi er till Nobelgården!

  Vinnaren Sarah Lager motiverade förslaget med att Nobelgården passar in på temat universitet, lärande, studenter och uppfinnande. Självklart också eftersom campuset ligger på Alfred Nobels allé.

  Sarah läser programmering och spelutveckling – och ser fram emot att flytta in på Nobelgården där hon som tack för namnförslaget snart får teckna kontrakt på en lägenhet. 

  Grattis (och god jul) från oss på ByggVesta!

  Här kan du läsa mer om studentboendet på Campus Flemingsberg.

 • Trevlig helg och god fortsättning önskar alla vi på ByggVesta

  I år lägger vi julklappspengarna på vårt sociala initiativ för att skapa en mötesplats för kvinnor i Rinkeby. Redan i vår drar den första yrkesutbildningen för kvinnor igång, med fokus på matlagning och entreprenörskap.

  Vi passar också på att berätta att vi håller vår kundservice öppen precis som vanligt alla vardagar kring storhelgerna. 

 • Student - få jobb och lägenhet på Campus Flemingsberg

  Bygget går framåt på Campus Flemingsberg och inflyttningen närmar sig med stormsteg - här ska de första studenterna flytta in i 433 nya lägenheter i juni 2017. Uthyrningen kommer att starta i februari. 

  Men redan nu söker vi en social student med bra ordningskänsla som vill bo i en av lägenheterna och jobba som områdesansvarig parallellt med sina studier. 

 • Ny modell för service som underlättar vardagen

  Nu får alla hyresgäster hos oss tillgång till ett brett utbud av servicetjänster, som till exempel städning, leverans av matkassar och läxläsning, genom ett nystartat samarbete med Sodexo.

  Genom en digital portal får hyresgästerna tillgång till flera olika hushållsnära tjänster och omkring 50 andra servicetjänster. Med hjälp av en länk och ett lösenord bokar du som hyresgäst enkelt enstaka eller återkommande tjänster till förhandlade och konkurrenskraftiga priser.

  Sodexo tar samtidigt över underhålls- och driftstjänster i våra fastigheter – du hittar som vanligt kontaktuppgifter till förvaltare och jour där du bor på Mina Sidor.

  Läs mer om samarbetet och hur vi tänkt kring modellen i vår pressrelease. 

 • Inflyttning på Degerbygränd

  Igår 1 december flyttade vi in på Degerbygränd 2 i Rinkeby! Här i det röda tegelhuset mitt på Rinkebystråket, i Familjebostäders gamla lokaler, laddar vi för att dra igång en första yrkesutbildning för kvinnor med fokus på matlagning och entreprenörskap. Redan första dagen på plats i huset var det full aktivitet med både inflyttning av möbler och möten. 

 • ByggVesta blir ankarbyggherre i Fokus Skärholmen

  Den 10 november beslutade exploateringsnämnden att utnämna ByggVesta till ankarbyggherre inom det stora stadsutvecklingsprojektet Fokus Skärholmen. ByggVesta kommer driva arbetet med tyngdpunkt på livet i staden, medborgarinflytande och långsiktighet.

  ByggVesta blir ankarbyggherre för delprojektet Vårbergsvägen som totalt ska rymma cirka 1000 bostäder. Beslutet ger dessutom ByggVesta en byggrätt på 150 lägenheter. Fokus Skärholmen är ett pilotprojekt i Stockholms stad för att ta fram större generella detaljplaner och öka takten i bostadsbyggandet.

  – Vi är stolta att få göra en pionjärinsats i denna nya form, säger Catherina Fored, chef för stadsutveckling och markförsörjning på ByggVesta. Staden öppnar nu upp för oss byggherrar att på allvar och i dialog med varandra, staden och brukarna bli stadsbyggare. Vi är glada över att staden har identifierat vår kompetens att leda ett sådant arbete.

  Sedan miljonprogrammets slut har det nästan inte byggts några bostäder i Skärholmen. Nu ska cirka 4000 nya bostäder byggas inom en tioårsperiod, och en viktig målsättning är att utveckla området med fokus på social hållbarhet. Livet i staden, medborgarinflytande och långsiktighet är de dimensioner som ByggVesta kommer att koncentrera sig på.

  – Att få arbeta med helheten och skapa kvalitéer mellan husen är särskilt viktigt för oss som bygger hyresrätter och därför blir verksamma länge i området, avslutar Catherina Fored.

  ByggVesta inleder arbetet omedelbart genom att formera en projektgrupp i samverkan med staden och övriga intressenter.

 • Internationellt pris till ByggVestas studentbostäder

  Igår den 2 november vann ByggVesta det europeiska priset The Class Property Innovation and Sustainability Award för studentboendet Kosterhavet i Stockholm: utnämnt till en föregångare bland hållbart studentboende.

  ByggVesta fick utmärkelsen vid The Class Conference i Wien, arrangerad av det ledande Europeiska studentbostadsnätverket The Class of 2020. Priset belönar innovation för att underlätta och uppmuntra en miljövänligare livsstil.

  Kosterhavet är uppbyggt kring studentboendekonceptet Live to Grow by ByggVesta, som vill utmana traditionella tankesätt om hur ett bra boende ser ut, genom bland annat gröna kontrakt och anställda studentambassadörer som själva bor i huset och är engagerade i att skapa sociala aktiviteter och underlätta delningsekonomi. 

  – Vi är oerhört stolta och glada över att ByggVesta nu syns på den internationella scenen bland studentbostäder. Vårt koncept skapar lösningar för en medveten vardag där omsorg om individ och miljö, social samvaro samt trygghet står i fokus, och vi ser att många spännande saker sker naturligt i våra hus. Människor möts, utbyter idéer och delar saker - vi tror faktiskt att det är framtiden vi är med och skapar, säger Marit Appelgren, VD på ByggVesta Fastighetsförvaltning AB.

  ByggVestas studentboende Kosterhavet i Norra Djurgårdsstaden stod klart i april 2016. Här finns 113 lägenheter, en blandning av mindre ettor och tvåor och kompislägenheter uttänkta för att vara lätta att dela. På varje våning finns gemensamma studierum och rymliga balkonger. Huset är ett energisnålt Egenvärmehus med individuell mätning av värme, el och vatten och bland annat effektiv källsortering och lättillgänglig cykelparkering.

  – Nu har vi verkligen visat att ByggVesta kan bygga för studenter och unga – vi kan få till bekväma yteffektiva lägenheter där studenter har råd att bo. Dessutom med hög energieffektivitet och estetiska värden, säger Cecilia Wallin, affärsutvecklare på ByggVesta. Med den här framgången i ryggen vill vi gärna fortsätta bidra till att råda bot på bostadsbristen i Sveriges största studentstäder, avslutar Cecilia.

  – Grattis ByggVesta! säger Erica Sjölin, medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen, som tog emot priset för ByggVestas räkning på plats i Wien. Det var med glädje som jag kunde ta emot den fina prisstatyetten till ByggVesta. Genom ett ökat utbyte med andra länder och aktörer kan studentbostadsmarknaden ta nya kliv, avslutar Erica.


  Om Kosterhavet
  Studentboende i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm
  113 studentlägenheter
  Inflyttat i april 2016
  Arkitekter: Kirsch+Dereka
  Landskapsarkitekter/gård: Urbio

  Om priset
  The Property Innovation and Sustainability Award delades ut på konferensen The Class Conference i Wien, arrangerad av det ledande Europeiska studentbostadsnätverket The Class of 2020. Priset tilldelades ett projekt som genom innovation och nytänkande införlivat hållbarhet i fastighetens DNA och på bästa sätt underlättar och uppmuntrar hyresgästerna till en miljövänligare livsstil.

 • Hjälp oss döpa vårt största studentboende - vinnaren får flytta in

  Hjälp oss att hitta det bästa namnet för vårt stora studentboende på Campus Flemingsberg! Här blir de första av 433 student- och forskarbostäder är klara för inflyttning redan i vår.

  Den student som kommer med det vinnande förslaget får den ovanliga möjligheten flytta in i ett hus du själv namngett.

  I Flemingsberg bygger ByggVesta 433 student- och forskarbostäder och första inflyttning är planerad till våren 2017, och fortsätter löpande fram till 2018. Campus Flemingsberg-området ligger längs Alfred Nobels allé i Huddinge alldeles söder om Södertörns högskola och Karolinska institutets byggnader. Lägenheterna utformas som ettor, tvåor, treor och fyror i storlekar från 25-80 kvm. Här kommer finnas bra boende både för den nybakade studenten och för den lilla familjen. Läs mer om projektet här.

  Tävlingen

  Tänk fritt och kreativt – och föreslå ett namn i ett ord på antingen svenska eller engelska. Vi tycker att det vore extra roligt om namnet passar ihop med verksamheterna i området runtomkring och studentboendets gröna och socialt engagerade fokus. 

  Hjälper du oss att hitta ett namn som vår jury tycker om så låter vi dig teckna ett hyreskontrakt och flytta in. Tävlingen är öppen för studenter. För att vinna ett kontrakt måste du också uppfylla våra grundläggande hyreskrav för studenter – storlek, standard och inflyttningsdatum för lägenheten kan vi komma överens om när vinnaren är utsedd.

  Skicka in ditt namnförslag och en kort bakgrund/motivering till mira.grunewald@byggvesta.se innan den 30:e november.

 • Lyckad sjösättning av Gröndal Strand

  Med skummande bubbel mot klippväggen sjösattes officiellt ByggVestas projekt i Gröndals nya sjöstad, i fredags den 14 oktober.

  Runt 55 personer var på plats för det sjöfartsinspirerade dopet av projektet som ersatte den traditionella spadtagsceremonin. I de nya vattennära kvarteren i Gröndal Strand är bygget nu igång för våra 83 hyresrätter och lokaler för en ny stor kommunal förskola.

  Karin Wanngård och Marcus Svensson svingade sjösättningens dopflaska mot bergväggen.

  – Jag har en tydlig vision om ett Stockholm för alla. Nya hyresrätter och nya förskolor behövs i ett Stockholm som växer med rekordfart. Därför är det extra kul med denna positiva utveckling av Gröndal med hyresrätter och förskola, sa Karin Wanngård, kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

  Karin Wanngård, Finansborgarråd (S) och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

  Marcus Svensson, VD för ByggVesta Development, lyfte i sitt tal fram hur härligt det känns att efter tio år se projekten igång på riktigt. Omvandlingen från stängt centralt industriområde till vackert vattennära rekreationsområde och bostadspärla är äntligen igång – och utan allas medverkan, engagemang och samarbete skulle det aldrig hänt, sa Marcus.

   

  Thomas Stoll, planchef Stadsbyggnadskontoret t.v., Karl Gylje, projektledare Exploateringskontoret t.h.

  Vikten av samarbetet och god projektledning lyftes också fram av Thomas Stoll, planchef på Stadsbyggnadskontoret Stockholms stad, som talade om Gröndal Strand som en modell för framtida samarbeten.

  En kommunal publik strandpromenad och bryggor är viktiga inslag som kommer ge nya möjligheter till promenader och umgänge vid Mälarens strand. Karl Gylje, projektledare på Exploateringskontoret Stockholms stad, talade även om planer för kollektivtrafik med färja till Gröndal Strand.

  ByggVestas projekt i Gröndal Strand har två delar. I kvarteret Durken på Klyvarvägen/Bryggvägen ska 35 lägenheter bli klara för inflyttning hösten 2017. I kvarteret Spinnakern kommer 48 lägenheter, garage och en förskola med plats för cirka 60 barn att stå klara för inflyttning i början av 2019.

  Läs mer om projektet.

 • Byggstart för sjönära hyresrätter på Gröndal Strand

  Nu får Gröndal sin egen sjöstad, i allra bästa läge invid Mälaren. På fredag den 14 oktober tar ByggVesta första spadtaget för 83 hyresrätter och lokaler för en ny stor kommunal förskola på Bryggvägen.

  Det nya området Gröndal Strand växer fram som vattennära kvarter med både bostäder, verksamheter och bevarade grönområden. Längs vattnet skapas nya möjligheter till promenader, rekreation och umgänge vid Mälarens strand, öppet för alla. Väster om Liljeholmen, med utsikt över Stora Essingen och bara 10 minuters restid till Södermalm har Gröndal en ovanligt tydlig kombination av grönt och citynära läge för ett stort stadsutvecklingsprojekt.

  Gröndal Strand sett från vattnet. Arkitekt: Bengt Rydén MAP Stockholm, ark SAR/MSA.

  – Jag har en tydlig vision om ett Stockholm för alla. Nya hyresrätter och nya förskolor behövs i ett Stockholm som växer med rekordfart. Därför är det extra kul med denna positiva utveckling av Gröndal med hyresrätter och förskola, säger Karin Wanngård, kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

  En kommunal publik strandpromenad och bryggor är viktiga inslag som kommer ge området identitet. Ett långsiktigt mål är att skapa ett sammanhängande gångstråk som knyter ihop stranden från Hägersten till Årstaskogen, via Gröndal och Liljeholmen.

  – Det känns underbart att vi nu är igång med denna omvandling från stängt centralt vattennära industriområde till vackert rekreationsområde och bostadspärla, säger Marcus Svensson, VD för ByggVesta Development.

  Utformningen av husen tar fasta både på det vattennära läget och Gröndals historia, först som plats för borgerskapets sommarnöjen under tidigt 1800-tal och därefter som livligt varvs- och industriområde. Området runt Bryggvägen är kuperat och husen byggs för att göra så liten inverkan som möjligt på befintlig terräng med berg och ekskog. Bebyggelsen följer terrängen med byggnader som trappas ned i höjd mot vattnet.

  Kvarterets arkitektur hämtar också inspiration från Gröndals välkända kulturminnesmärkta stjärn- och terrasshus från 40-talet. Husen får rymliga entréloggior och balkonger, liksom fasadintegrerade blomlådor.

  ByggVestas 83 hyresrätter är fördelade mellan två hus utmed Bryggvägen. Fastigheterna kommer ägas av fastighetsbolaget Grön Bostad och därmed förvaltas av ByggVesta.

  Övriga byggherrar i området är NCC, ALM Equity, Aros och Genova Property Group som alla uppför bostadsrättslägenheter. Området blir klart 2018 och innehåller totalt närmare 400 lägenheter.

 • Kick-off för vår nya satsning i Malmö

  Guldglittrande konfetti blev startskottet för vår satsning i Sorgenfri, Malmö, på tisdagen den 13 september. Här ska 11 kompislägenheter för ungdomar och studenter stå klara för inflyttning våren 2017, och i samma område är bygget i full gång av ytterligare 94 miljövänliga hyresrätter.

  Det var fullt hus när talarna intog scenen: Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande Malmö stad, Marcus Svensson, VD ByggVesta Development,Veronica Hejdelind, Utopia Arkitekter, och Christer Larsson, Stadsbyggnadsdirektör Malmö stad. Med mycket skratt fick de tillsammans avfyra konfetti som officiellt startskott för projektet.

  – Att det nu byggs lägenheter som är anpassade för unga och där ungas idéer ligger till grund för projektet är helt rätt för vår unga och globala stad, lyfte  kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh fram i sitt tal. Hon talade även om att området Sorgenfri står inför en stor och spännande förändring, som kommer bidra till att länka samman stadens östra delar med centrum.

  Kompislägenheterna i UngBo12-projektet gör verklighet av tankar och idéer från UngBo12, Sveriges första boutställning av och för unga. ByggVesta och Utopia arkitekters förslag tog fasta på ungas egna visioner om ett kollektivt, flexibelt, bilfritt och grönt boende, och vann då kommunens markanvisningstävling.

  – Kompislägenheterna är tänkta att göra det enkelt och trivsamt för vänner att dela bostad. Med den boendeformen blir det också billigare än att var och en ska hyra sin egen lägenhet, säger Sandrine Rivoire, projektledare på Byggvesta.

  Insektsholkar delades ut som tackpresenter till talarna - och kommer också att sättas upp vid kompislägenheterna i UngBo12, som en del av att vårt arbete för att främja biologiska mångfald kring huset.

  Läs mer om UngBo12-projektet, eller om hyresrätterna i kvarteret Trådbussen. Vill du bo här? Ställ dig i vår kö redan nu

 • 22 ungdomar blir nya Sorgenfris första hyresgäster – dags för kick-off för UngBo12s kompislägenheter

  Tisdag den 13 september har ByggVesta kick-off för 11 kompislägenheter för ungdomar i Sorgenfri, Malmö. Här kommer de allra första hyresgästerna under våren 2017 flytta in i det gamla industriområdet som nu omvandlas till småskalig kvartersstad. 

  Kompislägenheterna i UngBo12-projektet gör verklighet av tankar och idéer från UngBo12, Sveriges första boutställning av och för unga. ByggVesta och Utopia arkitekters förslag tog fasta på ungas egna visioner om hur bra boende ska se ut och vann då kommunens markanvisningstävling.

  – Vi är väldigt stolta över att nu få sätta full fart i projektet, säger Sandrine Rivoire, projektledare på ByggVesta. Nu har vi hittat en totalentreprenör som kan bygga lägenheterna med rätt kvaliteter och ser fram emot att ha lägenheterna klara för inflyttning i slutet av våren.

  – Att det nu byggs lägenheter som är anpassade för unga och där ungas idéer ligger till grund för projektet är helt rätt för vår unga och globala stad. Den spännande utvecklingen i Sorgenfri kommer att länka samman Malmös östra delar med centrum och bidrar till stadens ambition om att bygga Malmö helt, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

  Kompislägenheterna är uttänkta och byggda för att göra det enkelt och trivsamt för vänner att dela bostad. Boendeformen gör det lätt att dela på utgifter som tidning, bredband och el, och ger tillgång till ett större kök med bättre matlagningsmöjligheter jämfört med att till exempel bo ensam i en liten 1:a. Kompislägenheterna är också utformade så att det finns gott om förvaringsutrymmen både i och utanför lägenheten. Husen byggs för att vara mycket energisnåla och värna om biologisk mångfald. Dessutom kommer hyresgästerna kunna ha en egen liten odling på gården.

  I samma område är byggandet redan igång av ByggVestas större projekt Trådbussen 2, där 94 miljövänliga hyresrätter för alla åldrar kommer stå klara efter sommaren 2017.

 • 200 fler lägenheter på Rinkebyterrassen

  Det kommer bli fler och mindre lägenheter på Rinkebyterrassen - upp till 200 mer. Från början var planen att cirka 400 lägenheter skulle byggas i Rinkebyterrassens totalt 12 flerfamiljshus. Nu planerar vi istället att bygga fler ettor och tvåor istället för treor - allt för att möta marknadens behov och förutsättningar. 

  - Vi hoppas att personer från området ska vilja bo på Terrassen, säger vår projektledare Carlos Albinsson, i en intervju med Mitt i Kista.

 • Nu kan du ladda ner ByggVesta-appen

  Nu har vi lanserat ByggVesta-appen. I appen kan du enkelt se och söka lediga lägenheter. För dig som redan bor hos oss ger bostadsappen dig större frihet att hantera ärenden gällande ditt boende, så att du smidigt kan se dina avier, boka tvättstuga, göra felanmälningar och få nyheter om ditt boende direkt i din telefon.  

  Du laddar ner den via ”AppStore” för Iphone, och ”Play Butik” för Android-mobiler. Observera att det är appen som heter ByggVesta du ska ladda ner, inte den som heter ByggVesta Teknisk förvaltning.

  Lycka till!

 • Stommen rest på KTH

  Nu händer det saker på KTH! Stommen har kommit på plats och det går att se hur husen tar form. Här kommer 103 studentlägenheter att stå klara för inflyttning sommaren 2017. 

  Tillsammans med Lantmäteribyggnaderna kommer det bli en trevlig kvarterskänsla utmed Drottning Kristinas väg.

  Läs mer om projektet KTH Lantmäteri här.

  På KTH bygger vi runt 50 mindre ettor och 40 lite större kompislägenheter. De kommer ha liknande standard som våra studentlägenheter i Norra Djurgårdsstaden - som här på bilden hemma hos två av våra hyresgäster i kvarteret Kosterhavet. 

  Är du intresserad av att bo på KTH? Ställ dig i vår bostadskö nu, och ange "student" när du registrerar dig. 

 • Vinnaren i instagramtävlingen #rinkebyresan

  Nu är vinnaren utsedd i instagramtävlingen #rinkebyresan, som vi utlyste under nationaldagsfirandet i Rinkeby den 6 juni i år. Mohamed Nuur tog den vinnande bilden som visar gryningen över Rinkeby. Grattis Mohamed!

  Föräldraledige Mohamed Nuur vann Rinkebyresans Instagramtävling (#rinkebyresan) med sin stämningsfulla bild på temat: ”Det absolut bästa med Rinkeby”. Mohameds bild visar "Utsikten från min balkong i Rinkeby som jag vaknar till varje morgon".

  När Mohamed inte är hemma med sin nyfödde son Sami arbetar han som förskolelärare, är aktiv politiker i Tensta och sitter som nämndeman vid Solna Tingsrätt.

  Priset var ett presentkort på 1000 kr.

  https://www.instagram.com/p/BGU703BHBKM/