Nyheter

Det händer mycket på och kring ByggVesta. Här hittar du nyheter från utvecklingen av våra hus och projekt, information från kundservice och senaste nytt om våra nybyggda lägenheter.

 • Branden i Rinkeby

  Natten till tisdagen 27/8 brann Yalla Rinkebys fina lokal på Degerbygränd 2 ned.

  Beställningar till cateringen påverkas såklart av detta och Yalla Rinkeby kontaktar kunderna som påverkas så snart som möjligt. Vi tycker självklart att detta är väldigt tråkigt, men vi vet samtidigt att om knappt tre veckor har deltagarna en ny lokal att vara verksamma i. Det efterlängtade Yalla Café är färdigställt i september och kommer att fungera som en utbildningslokal och mötesplats för kvinnorna i Yalla Rinkeby.

 • ByggVesta samarbetar med Bonnier Fastigheter

  Vi har startat ett nytt samarbete! Tillsammans med Bonnier Fastigheter ska vi utveckla nya hyresrätter i Stockholmsregionen. 

  Vi på ByggVesta har lång erfarenhet av att utveckla och förvalta lägenheter, både på egen hand och tillsammans med andra. Nu inleder vi ett samarbete Bonnier Fastigheter som tidigare huvudsakligen fokuserat på kontorsfastigheter – med fokus på 1600 nya lägenheter i Stockholmsområdet. Vi tycker att det känns riktigt roligt att jobba tillsammans med en aktör som har samma fokus på nytänkande och stabil och hållbar tillväxt som vi.

  Såhär säger Rolf Eriksson som är VD på ByggVesta om samarbetet:

  ”Vi ser stor potential i samarbetet mellan två värderingsdriva, familjeägda bolag. Genom bolagens samlade erfarenhet och kunnande kan vi skapa framgångsrika koncept och bidra till en intressant stadsutveckling”.

   


  Glada representanter från ByggVesta och Bonnier Fastigheter

   

  Läs gärna vårt gemensamma pressmeddelande här.

 • Ny entreprenör för fastighetsservice för dig som bor hos oss i Stockholm

  Från och med torsdag den 4 juli välkomnar vi L&T till våra fastigheter i Stockholmsområdet. 

  Du som bor i Stockholm kommer med andra ord att se lite olika entreprenörer i din fastighet, då Sodexo fortfarande har ansvar för vissa delar av fastighetsskötseln. Detta innebär ingen praktisk skillnad för dig som hyresgäst - du gör eventuell felanmälan på samma sätt som tidigare.

  Vi önskar än en gång L&T välkomna som vår förlängda arm, och tror att vi på detta sätt kan höja kvaliteten ytterligare för dig som hyresgäst.

  Med varma sommarhälsningar från oss på ByggVesta Fastighetsförvaltning AB

 • Välkommen på vårt seminarium under Järvaveckan!

  Den 13 juni, 14.30–15.15 bjuder vi på ByggVesta in till seminarium om Järva storstadspark. Tillsammans med bland andra politiker och arkitekter diskuterar vi hur Järvafältet kan minska avståndet människor emellan. Efteråt minglar vi i Whites Järvapaviljong.

  Järvafältet är en unik resurs – som förtjänar att nyttjas långt mer än den gör nu. Idag är fältet indelat i kommunala reservat och det finns inte någon gemensam strategi. När stockholmsregionen växer, kommer många av de nya bostäderna att byggas runt fältet, vilket betyder att fältet kommer att bli ännu viktigare som rekreationsområde – både för att det bidrar till människors välbefinnande och för områdets attraktionskraft. 

  Vi tror att Järvafältet skulle må bra av en gemensam plan. På så sätt kan man locka människor till fältet och skapa nya möten. Under vårt seminarium gör vi utblickar från omvärlden och delar med oss av idéer för framtiden. Vi vill visa vad Järvafältet skulle kunna vara och var Järva storstadspark har möjlighet att bli. 

  Välkommen!
   

  Vad: Seminarium om Järvafältet och vad det skulle kunna bli
  Var: Järvaveckan seminarietält 6
  När:13 juni, 14.30–15.15

  Järvaveckan är gratis och ingen anmälan till seminariet krävs. Efter seminariet går vi till Whites Järvapaviljong och pratar vidare – då vill vi gärna höra dina tankar om fältet. 

  Här kan du läsa mer om Järvaveckan

 • Första spadtaget för 132 nya lägenheter i Uppsala

  Igår tog vi det första spadtaget för Kronhuset i Östra Sala backe i Uppsala – 132 energieffektiva hyresrätter med inflyttning under 2021. Vi firade med mat, mingel och bra samtal om stadsutveckling!

  I kvarteret Kronhuset bygger vi två hus: ett vitt hus och ett gult hus som tillsammans bygger en lekfull och stadsmässig långsida ut mot gatan. Innanför husen blir en lummig och vacker gård med mycket plats för både vila och lek.

   


  Emma Jonsteg från Utopia Arkitekter, Uppsala kommunstyrelses ordförande Erik Pelling och Marcus Svensson från ByggVesta

   

   

   

  Läs gärna mer om Kronhuset här.

 • Kalas när vi invigde förskolan i Gröndal

  I fredags, i strålande sol, invigde vi förskolan som flyttat in i bottenvåningen på vårt hus i Gröndal!

  Kalaset bjöd bland annat på tal, bandklippning och snittar. Tillsammans med förskolebarnen klippte Abit Dundar, ordförande i
  Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd bandet som markerade förskolan invigd.

   

  Här kan du läsa mer om våra hus i Gröndal.

 • Konstnärsbesök i Rosendal

  I samband med att första spadtaget för vårt andra projekt i Rosendal i Uppsala togs, utlyste vi en tävling: en konstnär skulle få sätta sin prägel på den 200 kvadratmeter stora väggen mot torget. Tisdagen den 2 april fick vi besök av Lex Zooz som vann tävlingen.  Såhär kommer ByggVestas hus i Rosendal att se ut med Lex Zooz muralmålning.


  Efter en första urvalsprocess bjöd ByggVesta under hösten 2018 in tre konstnärer till en skisstävling. En jury bestående av representanter från bland annat Grön Bostad, ByggVesta, Utopia Arkitekter och Uppsala kommun valde bland de inlämnade förslagen ut Lex Zooz från Estland som vinnare. Lex får nu uppdraget att uppföra sitt vinnande motiv på gavelpartiet mot det lilla torget framför ByggVestas hus som kommer att ägas av Grön Bostad.
   

  Läs mer om Rosendalsfältet här.

 • Flytande studentbostäder till Norra Djurgårdsstaden

  Igår blev det klart att vi får ett helt unikt projekt – 40 flytande, miljövänliga studentlägenheter vid en nybyggd ö i Lillan Värtan i Stockholm! 


  Studentbostäder i Kolkajen. Bild: Stockholms stad, Adept & Mandaworks

  – Bostäderna på Kolkajen är verkligen ett projekt som går hand i hand med ByggVestas innovativa anda och passar perfekt in i vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta. Vi ser fram emot ett spännande samarbete med Aquavilla och att med våra banbrytande studentlägenheter få vara pionjärer i ett nytt skede av Stockholms stadsutveckling, säger Jan Andersson, projektutvecklare på ByggVesta.

  I våra nya, flytande hus på Kolkajen kommer det att finnas lägenheter för både studenter och forskare och en del av dem blir kompislägenheter. Bostäderna kommer att förvaltas av ByggVesta genom vårt studentkoncept Live to Grow.

   

  Här kan du läsa mer om de flytande studentlägenheterna.

  Här kan du läsa mer om våra kompislägenheter.

  Här kan du läsa mer om Live to Grow.

 • ByggVesta är nominerade till årets Kundkristall

  Vi är oerhört glada och stolta över att ha blivit nominerade till branschpriset Kundkristallen i kategorin ”Största lyft serviceindex”. Priset kommer att delas ut vid AktivBo:s benchmark event nu i februari och bygger på hyresgästernas utvärderingar.

  – Nomineringen är ett resultat av ett fantastiskt lagarbete där hela företaget på olika sätt bidragit till att lyfta vår kundnöjdhet. Vi ser med spänning fram emot prisutdelningen, säger Marit Appelgren på ByggVesta.

  Anna-Maria Sjölin, Monica Salmi, Marit Appelgren, Jenny Jonsson och Mira Grunewald på ByggVesta.

 • Snart släpper vi våra nyproducerade lägenheter i Bredängs centrum

  19 minuter till city med tunnelbanans röda linje eller badrocksavstånd till Mälarens vatten.

  Nu har du möjlighet att flytta till ett charmigt område i Söderort, till största delen byggt på 60-talet.

  Våra ljusa lägenheter har antingen rymlig balkong eller uteplats.

  Om du står i vår bostadskö (som är gratis) får du automatiskt mejl från oss när lägenheterna går att söka.

 • Första spadtaget för 374 nya student- och forskarlägenheter i Linköping

  Igår gick startskottet för våra nya lägenheter på Colonia i Linköping!

  Med tal, mat och dryck firade vi igår att vi utvecklar Colonia med ytterligare 374 yteffektiva lägenheter med extremt låg energianvändning. Lägenheterna kommer att fördelas på fem loftgångshus och två punkthus med främst kompislägenheter och lite större lägenheter som passar studenter och forskare med familj.

  De nya lägenheterna kommer, precis som de som redan finns på Colonia, att bli Live to Grow-lägenheter. Det betyder bland annat att det kommer att finnas områdesansvariga studenter som är deltidsanställda av oss och som själva bor i husen och finns där för de andra hyresgästerna. Läs mer om Live to Grow här.

   


  Claes de Neergaard, styrelseordförande för Grön Bostad, Lars Jonsson, ägare i ByggVesta, Roger Klinth, prorektor vid Linköpings universitet och Muharrem Demirok, kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad i Linköping tog spadtaget tillsammans
   

  – Studentbostäder är inte bara byggnader. Det är också en framtidsinriktad investering i ungdomar som kommer att stärka Sverige som kunskapsnation, sa Claes de Neergaard. Vi håller med och är glada att vi får vara med att bygga en studentstad. När Colonia är klart kommer det att vara hem för över 1000 studenter och forskare!

   

  Här kan du läsa mer om våra andra student- och forskarlägenheter och hur vi tänker när vi bygger dem. 

 • Ny hemsida för Live to Grow

  Nu har vårt studentkoncept Live to Grow fått en egen hemsida – livetogrow.se. 

  Här hittar du mer info om hur det funkar att bo i våra studentbostäder, deras smarta fördelar och fakta om husen. Dessutom helt nya filmer! Spana in livetogrow.se och tipsa gärna studenter på jakt efter bostad om vår kö – den är helt gratis och det går att ställa sig i kö redan från 16 års ålder.  

   

 • 450 nya student- och forskarbostäder till Campus Flemingsberg

  Cirka 450 nya student- och forskarbostäder, lokaler för utbildnings- och forskningsverksamhet samt en förskola ska bli verklighet i Flemingsberg. Nu har Huddinge kommun slutit intentionsavtal med ByggVesta och Stiftelsen Clara, och en ny detaljplan ska tas fram.

  En vision över hur det aktuella området kan komma att se ut. Bild: Tovatt Architects and Planners AB.

  Kommunstyrelsen i Huddinge fattade den 20 juni beslut om att teckna intentionsavtal med ByggVesta och Stiftelsen Clara för del av fastigheten Grantorp 2:32. Samtidigt beslutades att arbetet med en ny detaljplan inom universitetsområdet ska inledas. Detaljplanen beräknas vara klar hösten 2020. 

  – ByggVesta är stolta över att få vara en del i utvecklingen av Campus Flemingsberg genom att bygga fler student- och forskarbostäder intill vårt befintliga projekt. Vi är tacksamma för det goda samarbetet vi har med Stiftelsen Clara och Huddinge kommun som möjliggör den här utvecklingen. Detta är en stor satsning som går i linje med vår intention att bygga stad och campus med långsiktighet i fokus, säger Anna Maria Sjölin, projektledare, ByggVesta.

  Det nya projeket ligger intill vårt befintliga projekt Nobelus i Campus Flemingsberg, där de första studenterna flyttade in hösten 2017. 

  Läs mer hos Huddinge kommun. 

 • Markanvisning i tredje etappen för Barkarbystaden

  Nu har vi tecknat avtal med Järfälla kommun om markanvisning för ett kvarter i den tredje etappen av Barkarbystaden. Här kommer vi bygga bostäder samt lokaler för kontor, handel och service. 

  Hälften av bostäderna ska vara bostadsrätter. Kvarteret ligger nära Herrestaskolan och den kommande tunnelbanan. 

  – ByggVesta har redan i första utbyggnadsetappen i Barkarbystaden byggt 199 hyresrätter med grön profil. Under 2017/2018 har vi fortsatt vårt engagemang i stadsdelen genom att medverka som ankarbyggherre i utvecklingen av den nya detaljplanen för Barkarbystaden III. Nu ser vi fram emot att äntligen få påbörja utvecklingen av vårt nya kvarter i området. Det blir 250-300 lägenheter där inflytt kan ske från 2021, säger Anna-Karin Hallqvist, projektledare på ByggVesta.

  Läs mer i pressmeddelandet från Järfälla kommun. 

 • Hur vi behandlar personuppgifter

  På fredag den 25/5 ersätts personuppgiftslagen av en ny dataskyddsförordning (även kallad GDPR efter förordningens engelska namn, General Data Protection Regulation). I och med det förtydligar vi hur vi hanterar personuppgifter i vår verksamhet.

  En personuppgift är all slags information som kan kopplas till dig som person, till exempel namn, adress, telefonnummer och e-postadress. 

  Vi på ByggVesta behöver dina personuppgifter till exempel för att kunna administrera din ansökan eller intresseanmälan, men också för att kunna tillhandahålla våra tjänster och service till dig samt för att marknadsföra oss och våra tjänster.

  Här kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter.

 • Färdplan för klimatneutral betong överlämnas till regeringen

  Betonginitiativet (där ByggVesta är en av grundarna) har tillsammans med Fossilfritt Sverige utvecklat en färdplan för att uppnå visionen om klimatneutral betong till 2045. Redan 2030 ska den klimatneutrala betongen finnas på marknaden. Idag 25 april överlämnas färdplanen till Stefan Löfven.

  Betongens klimatutmaning handlar till stor del – närmare bestämt till 90 % – om de koldioxidutsläpp som sker vid cementtillverkningen. Cement används som bindemedel för betong. Därför är införande av så kallad koldioxidlagring och koldioxidanvändning (CCS och CCU) inom cementindustrin nödvändig för att uppnå visionen om klimatneutral betong till 2045.

  Betong med upp till 30 % lägre klimatpåverkan finns tillgänglig på marknaden redan idag. Minskningen har skett genom användning av nya cementsorter, betong med lägre andel cement, alternativa bindemedel och klimatoptimering genom design.

  – Redan idag kan beslutsfattare göra medvetna val när det ska byggas genom att efterfråga den mer klimatanpassade betongen i upphandlingar, säger Malin Löfsjögård, vd, Svensk Betong.

  – Den stora utmaningen är att få CCS och CCU i storskalig användning. Tekniksprånget kräver omfattande investeringar och det behövs politisk ansvarstagande och ekonomiska satsningar, säger Magnus Ohlsson, vd på Cementa.

  – Genom att ta tillvara innovation och visa ledarskap kan Sveriges konkurrenskraft stärkas, samtidigt som vi löser klimatutmaningarna.

  –  Sverige har behov av många nya bostäder och stora infrastruktursatsningar. Dessa framtidsinvesteringar är omöjliga att genomföra utan betong, säger Marcus Svensson, vd på ByggVesta Development AB.

  – Därför är det viktigt att betong blir klimatneutral. Den här färdplanen är en viktig milstolpe för att nå klimatneutral betong 2045.

  Bakom färdplanen står forskare, byggföretag, betongindustrin, cementtillverkare, branschorganisationen och en rad andra betongaktörer. Betonginitiativets grundare är ByggVesta, Svensk Betong och Cementa och det har under resans gång kommit med fler aktörer. Idag står följande företag bakom färdplanen: Abetong, Betongindustri, ByggVesta, Cementa, Cemex, Chalmers, Contiga, JM, Lujabetong, ELU Konsult, NCC, Riksbyggen, Skanska Sverige, Svensk Betong, Strängbetong, Swerock, Thomas Betong, Veidekke Sverige och flera betongtillverkare. Betonginitiativet såg dagens ljus under Almedalsveckan 2017 och sedan dess har visionen och färdplanen processats fram.

 • ByggVesta stödjer #NOMOREEXCUSES

  Bara 25 % av alla fall av våld i nära relationer i Sverige anmäls. Det betyder att 75 % av dem ursäktas på något sätt. #NOMOREEXCUSES är ett initiativ för att synliggöra ursäkter som är vardag för många som utsätts för våld i nära relationer. 

  Bakom initiativet står Alla kvinnors hus, som arbetat i över 40 år med att minska våld i nära relationer genom bland annat kostnadsfritt samtalsstöd och rådgivning.

  Kampanjen sprids via det som är en av de mest kända ursäkterna – dörren – och är också en uppmaning till alla som ser eller som tror att någon blir utsatt att agera – det finns inga ursäkter att inte göra något.

  Vi på ByggVesta blev uppmärksammade om kampanjen genom Andreas Siltberg, en av våra medarbetare, som ville vara med och stötta och till och med var villig att betala med egna pengar. Men självklart vill vi som företag stå bakom ett sådant här initiativ.

  Genom att sätta upp lappar med texten #NOMOREEXCUSES och kontaktuppgifter till Alla kvinnors hus på dörrar i våra fastigheter hoppas vi kunna informera så många som möjligt om organisationen och deras arbete samt viktigast av allt – uppmuntra våra boende att agera.

   

  För mer information om Alla kvinnors hus och deras verksamhet, besök http://www.allakvinnorshus.org. Kvinnojourens rådgivare finns tillgängliga på 08-644 09 20 för personer som blivit utsatta eller som tror att någon i deras närhet blivit det.

 • Yallaprojektet öppnar kvinnokafé i Rinkeby

  Till sommaren öppnar ett kafé i SOL-huset i Rinkeby: drivet av och för kvinnor i kvinnokooperativet Yalla Rinkeby. Igår gjorde SVT Lokala Nyheter Stockholm ett reportage om kooperativet. 

  Yallaprojektet på SVT Stockholm lokalnyheter

  Se inslaget här.

  Kvinnorna i kooperativet har deltagit i projektet Yalla Rinkeby,  en praktisk introduktion till matlagning, att driva café och cateringverksamhet och arbetsplatsnära språkträning för kvinnor som varit i Sverige i mindre än 3 år och står långt från arbetsmarknaden. ByggVesta har initierat projektet och delfinansierat tillsammans med Tillväxtverket. ByggVestas engegemang uppstod ur vår vilja att engagera oss i hela lokalområdet när vi började planera för att bygga hyresrätter på Rinkebyterrassen – mer om det kan du läsa på Rinkebyresan.

  Kaféet som öppnas till sommaren i SOL-huset på Degerbygränd ska bli en mötesplats för enbart kvinnor - något som många boende efterfrågat, eftersom kaféer och offentliga platser i området ofta domineras av män. Lite längre fram kommer kaféet Grow dit alla är välkomna öppna i ByggVestas lokal på Rinkebyterrassen. 

 • Första spadtaget för fler ByggVesta-lägenheter i Uppsala

  Den femte februari tog vi det första spadtaget för 93 nya lägenheter i Rosendal i Uppsala!

  Vi har många projekt på gång på ByggVesta och igår, i strålande solsken, tog vi det första spadtaget för vårt andra hus i Rosendal i Uppsala. Huset är ritat av Utopia arkitekter och kommer att rymma 93 lägenheter om 1–4 rum och kök. 

  Spadtaget firades med tal, musik, mat och dryck och bland de deltagande fanns bland annat representanter från banker, Uppsala kommun och flera kollegor från byggbranschen.

   


  Vid spakarna i grävmaskinen fanns kommunalråd Erik Pelling

   


  På menyn stod gulaschsoppa och äppelmust


  Deltagarna fick med sig goodiebags som bland annat innehöll godsaker från Yalla Rinkeby

   

  Här kan du läsa mer om det nya huset i Rosendal

  Här kan du läsa mer om våra projekt i Uppsala

 • Betongen ska bli klimatneutral!

  Sverige står inför stora utmaningar: vi ska bygga historiskt stora volymer av både infrastruktur och bostäder samtidigt som vi ska ställa om vårt samhälle till att bli klimatneutralt. Vi på ByggVesta och Betonginitiativet vill bidra till att göra det möjligt.

  Betong är ett fantastiskt material med många värdefulla egenskaper som har gjort samhällsbyggandet möjligt. Tyvärr bidrar det med stora koldioxidutsläpp, något som vi vill ändra på. Tillsammans med regeringens tillsatte samordnare för Fossilfritt Sverige ska vi som utgör Betonginitiativet ta fram en färdplan för att se till att all ny betong som används i Sverige ska vara klimatneutral vid 2045.

   

  Här kan du läsa mer om Betonginitiativet

  Här kan du läsa vår debattartikel som publicerades i UNT den 17 januari 2018

 • I dagarna kommer vi att påbörja uthyrningen i Gröndal

  Våra nybyggda lägenheter i Gröndal, med inflyttning i mitten på mars 2018, kommer att släppas på vår hemsida inom kort.

  Hälften av de totalt 83 lägenheterna förmedlas via vår egen kö, och den andra hälften via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

  Tillse att du har en uppdaterad mejladress samt aktuellt telefonnummer på "Mina sidor", så att vi kan komma i kontakt med dig, om turen kommer till just dig.

 • ByggVestas initiativ blev bok

  Vi på ByggVesta arbetar med samhällsnytta, omtänksamhet och långsiktigthet i fokus – vi vill skapa hållbara och trygga boenden. Därför gav vi, tillsammans med Hyresgästföreningen och Riksbyggen, nationalekonom Stefan Fölster i uppdrag att undersöka hur man kan bygga för att inkludera och skapa gemenskap i områden med socioekonomiska utmaningar. 
   

  I boken, Den inkluderande staden, visar Fölster att det inte bara går att öka gemenskapen – aktiva satsningar på ett område som till exempel Järva skulle kunna ge samhällsvinster på 80 miljarder kronor.
   

  Här kan du läsa Den inkluderande staden.

  Här kan du läsa vad Stefan Fölster skriver på DN debatt.

 • Ministerbesök i Sorgenfri

  I veckan har bostadsminister Peter Eriksson varit på besök i Malmö för att träffa företrädare för allmännyttorna och för att se hur statens utemiljöstöd använts i Malmö. Dessutom besökte han oss och våra kompislägenheter i Sorgenfri.


  Niclas Tolwers och Kjell Ehrlin från ByggVesta och Frida Olofsson och Sven Gustafsson från Malmö stad tillsammans med bostadsminister Peter Eriksson framför vårt hus på Spårvägen i Sorgenfri i Malmö.

   

  Här kan du läsa mer om kompislägenheterna i Sorgenfri.

  Här kan du läsa mer om bostadsministerns besök i Malmö.

 • UngBo12 är nominerat till Årets Bygge

  Våra kompislägenheter i Sorgenfri är nominerade till Årets Bygge – ett av byggbranschens mest prestigefyllda pris. 

  I dagarna kungjordes det att UngBo12 är nominerat till Årets Bygge. UngBo12-lägenheterna föddes genom en idétävling under Ungbo12-mässan som var Sveriges första boutställning av och för unga. Tillsammans med Utopia Arkitekter tog vi fasta på ungas visioner om hur ett bra boende ska se ut och vann tävlingen om marktilldelningen i Sorgenfri.

  Förutom att det är trevligt att bo tillsammans med en vän, ger våra kompislägenheter möjlighet att dela på kostnader för hyra, el och bredband, vilket är gynnsamt för unga och studenter.

   


  Vårt hus med häftig arkitektur och gröna omgivningar

   

  Årets Bygge är ett av byggbranschens mest prestigefyllda pris. Tävlingen är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin och bara de som är exempel på det bästa som byggsektorn presterat i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form under året nomineras.

   

  Här kan du läsa mer om UngBo12.

  Här kan du läsa mer om tävlingen.

  Här kan du läsa mer om vad Årets Bygge skriver om UngBo12.

 • Bevaka din mejl - svarar du snabbast kan du tilldelas en "Först till kvarn"-lägenhet

  Med jämna mellanrum publicerar vi lägenheter (ej studentlägenheter) enligt "först till kvarn"-principen.

  Då gäller det att vara snabbast med att visa intresse för den aktuella lägenheten.

  Det är ett fantastiskt tillfälle att få en lägenhet utan att ha stått länge i vår kö.

  Naturligtvis måste du uppfylla våra hyresvillkor innan avtal kan tecknas.

  Här kan du läsa mer om "först till kvarn"-principen.

  Här kan du läsa om våra hyresvillkor

 • Välkommen hem-mässa i Uppsala

  På lördag 30/9 9–16 kommer vi från ByggVesta att befinna oss i monter 4 på Välkommen hem-mässan i Uppsala!


  Kronhuset – ett av flera projekt som ByggVesta planerar i Uppsala
   

  På mässan kan du till exempel höra föredrag om hur Uppsala växer, om hur du gör ditt hem säkert och om höstens största inredningstrender. Dessutom kommer det att finnas tipspromenad och Lego-tävling! Gratis inträde.

  Vi ses!
   

  Läs mer om Välkommen hem-mässan här.

 • Fler studentbostäder i Flemingsberg

  I dagarna blev det klart att ByggVesta kommer att få bygga ytterligare 400 studentlägenheter på Campus Flemingsberg!

  ByggVesta har tecknat avtal med Stiftelsen Clara och Stockholms läns landsting om att bygga ytterligare cirka 400 studentlägenheter på Campus Flemingsberg. De nya husen blir ett tillägg till de drygt 430 lägenheter som vi redan har på området, där de första hyresgästerna flyttar in just nu.
   


  Ett av ByggVestas färdiga lägenhetshus på Campus Flemingsberg
   

  De nya husen kommer att uppföras i anslutning till den nya entrén till Campus Flemingsberg, och huskropparna ska bidra till att skapa lummiga och rofyllda rum där studenter och forskare kan umgås och arbeta. För att ytterligare bidra till trivseln och till en trygg gatumiljö låter vi bottenvåningarna i husen bli levande med bland annat studierum och samvarorum.

   

  Här kan du läsa mer lägenheterna på Campus Flemingsberg.

  Här kan du läsa mer om Live to Grow, vårt koncept för studentboende.

 • Campus Flemingsberg har tagit form

  Nobelus, vårt nya studentboende sprudlar av glädje i en härlig miljö.

  Under sommaren och hösten har många nöjda studenter hittat hem, och många fler får möjligheten i början på nästa år.

  När projektet står helt färdigt har vi 433 yt-smarta lägenheter för studenter, doktorander och forskare med eller utan familj.

  Vad sägs om en smart trea på cirka 45 kvadrat? 

 • Fest när studentlägenheterna på KTH invigdes

  I fredags invigdes 103 nya studentlägenheter på KTH med mat, musik och ministerbesök.

  Grön Bostad bjöd in till fest när de 103 nya studentlägenheterna på campus KTH skulle invigas. Lägenheterna består av 1:or, 2:or och kompislägenheter om tre rum och kök och kommer att hyras ut via KTH.  

  På invigningen kunde gästerna besöka en av kompislägenheterna och äta mat från Yalla Rinkeby. Invigningstal hölls av bostadsminister Peter Eriksson och Grön Bostads styrelseordförande Claes de Neergaard.

   


  Grön Bostads styrelseordförande Claes de Neergaard håller tal.


  Den goda maten som serverades var från Yalla Rinkeby.


  Lina och Diaco var eventkoordinatorer.

   

  Här kan du läsa vad Fastighetsaktien skrev om evenemanget.

   

  Lägenheterna på campus KTH ägs av Grön Bostad och förvaltas av ByggVesta.

 • Mini-bomässa i Sorgenfri

  Lördagen den 23 september deltar ByggVesta i Mini-bomässan i Sorgenfri. Ta chansen och kom och titta i en av våra lägenheter!


  ByggVestas hus i kvarteret Trådbussen

  Tillsammans alla andra aktörer som är med och bygger upp Sorgenfri kommer vi på ByggVesta att ha en Mini-bomässa där det bland annat finns möjlighet att se lägenheter, gå en historisk rundvandring i området, dricka gott kaffe och få se Zenith, Malmös äldsta koloniområde.

  Mässan pågår klockan 12–15 den 23 september i Sorgenfri. Läs mer om evenemanget på Malmö stads webbplats.

  I Sorgenfri har ByggVesta drygt 100 lägenheter som släpptes för ansökningar under våren. Lägenheterna i Sorgenfri är extra bra för miljön – för förutom de fina materialen som huset är byggt med och de energieffektiva systemen för värme och ventilation är lägenheterna också helt rökfria!

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.