Nyheter

Det händer mycket på och kring ByggVesta. Här hittar du nyheter från utvecklingen av våra hus och projekt, information från kundservice och senaste nytt om våra nybyggda lägenheter.

 • ByggVestas ägare intervjuad i DI Weekend: ”Clintons vän om sin väg till Rinkeby”

  Laurie McDonald Jonsson, en av ägarna till ByggVesta, berättar i en intervju idag i DI Weekend bland annat om vänskapen med Hillary Clinton och målet med samhällsbygget i Rinkeby.

  I samband med att ByggVesta planerade att bygga bostadshus i det nya området Rinkebyterrassen, engagerade sig Laurie starkt i Rinkeby. En lång rad samtal, intervjuer och omröstningar har nu lett fram till ett projekt som utgår ifrån vad Rinkebyborna tycker är viktigast att prioritera: jobb och mötesplatser för kvinnor. En första yrkesutbildning med fokus på matlagning och entreprenörskap drar igång under mars, och i ett av husen vi bygger finns en lokal förberedd för att öppna ett kafé drivet av kvinnor från området.

  Här kan du läsa mer om vår sociala satsning SOL Rinkeby! Hur uppstod den, hur funkar det och hur kan du själv engagera dig?

  Här finns DI Weekends intervju i sin helhet.

 • Norra Djurgårdsstaden får ekologisk glass

  Till sommaren får ByggVestas kvarter Kosterhavet en ny hyresgäst. I juni flyttar ekologiska glasstillverkaren StikkiNikki in i lokalen på Lövängsgatan 6!

  StikkiNikki gör sin glass helt och hållet från grunden och smaksätter den med till exempel ekologiska frukter och nötter. Dessutom tillverkar StikkiNikki sin egen karamell, fudge och kakdeg som de blandar i vissa av sorterna. För den som inte kan eller vill äta vanlig glass, finns sorbet i alla möjliga smaker och glass gjord på kokos- eller nötmjölk.

  Vi på ByggVesta tycker att det känns extra roligt att välkomna ett medvetet företag till ett område med så stark hållbarhetsprofil som Norra Djurgårdsstaden.

   

  Här kan du läsa mer om kvarteret Kosterhavet – med hyresrätter och prisbelönt studentboende.

  Här kan du läsa mer om ByggVestas boendekoncept Live to grow.

 • ByggVesta blir ankarbyggherre i Barkarbystaden III

  Järfälla kommun utser ByggVesta till en av tre ankarbyggherrar i tredje etappen av utbyggnaden av Barkarbystaden – troligen Sveriges största enskilda detaljplan med byggrätter motsvarande 4000-5000 lägenheter. ByggVesta tecknar samtidigt en markreservation för 100 lägenheter.

  – Vi är oerhört stolta och ser fram emot att tillsammans med Järfälla kommun och övriga byggherrar fortsätta driva utvecklingen i Barkarbystaden mot en hållbar stadsdel som är värd att visa upp för hela omvärlden och som ger förutsättningar för en god livsmiljö för många människor, säger Catherina Fored, chef för stadsutveckling på ByggVesta.

  – ByggVesta är en samarbetspart som bidragit till attraktiva boendemiljöer och resurseffektivt byggande i den första etappen av Barkarbystaden och vi ser fram emot att fördjupa samarbetet kring frågor om genomförande, ekonomisk bärkraft och hållbar stadsutveckling framöver, säger Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla kommun.

  Beslut om tidig markanvisning med ankarbyggbolag fattades av kommunstyrelsen i Järfälla måndag den 30 januari. I Barkarbystaden III tecknas avtal med ByggVesta, Einar Mattson och Järntorget.

   

  Om ankarbyggherrens roll

  Ankarbyggherrarna ska säkerställa detaljplanens genomförbarhet ur byggherreperspektiv. Tillsammans med kommunen ska ankarbyggherrarna skapa en detaljplan med de bästa förutsättningarna för en långsiktigt hållbar exploatering i miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv, som samtidigt håller hög arkitektonisk kvalitet.

  Om Barkarbystaden etapp III

  Barkarbystadens utbyggnad ska fortsätta med 38 nya kvarter med bostäder i flerbostadshus och småhus, samt bland annat skolor, förskolor, kulturbyggnader, parker och torg. Detaljplanen för Barkarbystaden III innehåller byggrätter motsvarande 4000-5000 lägenheter och är troligen den största enskilda detaljplanen i Sverige.

 • ByggVestas projekt i Rinkeby vinner World in Property Award

  Projektet Terrassen och vår sociala satsning SOL Rinkeby har vunnit 2016 års tävling för World in Property Award i Stockholm. Priset delades ut på Fastighetsgalan igår den 26 januari.

  Juryns motivering: ”Ett ypperligt exempel på när en privat fastighetsägare lyssnar på medborgarna och tar socialt ansvar för ett klassiskt utanförskapsområde. ByggVesta satsar på områdets hållbarhet med hjälp av bland annat utbildning i svenska, entreprenörskap och arbetskultur. Ett projekt som tydligt står för samhällsnytta, omtanke och långsiktighet.”

  Juryn bestod av Jan Jörnmark, docent på Chalmers samt stadsbyggnadsskribent, Billy McCormac, vd för Fastighetsägarna Stockholm, Camilla Wieslander, vd för Skanska Öresund, Per Frisack, managing partner på advokatbyrån Lindahls Göteborg samt Bert Karlsson, entreprenör.

  Lena Ohre, projektledare för SOL Rinkeby, och Carlos Albinsson, projektledare för Terrassen, med priset World in Property Award.

  Läs mer om projektet Terrassen, med 225 hyresrätter vid överdäckningen där Rinkeby möter Järvafältet.

  Läs mer om SOL Rinkeby, vår sociala satsning med fokus på utbildning och företagande för kvinnor. 

 • Nobelgården – det vinnande namnförslaget

  Nu är det vinnande förslaget i namntävlingen för vårt nya studentboende på Campus Flemingsberg korat – i juni välkomnar vi er till Nobelgården!

  Vinnaren Sarah Lager motiverade förslaget med att Nobelgården passar in på temat universitet, lärande, studenter och uppfinnande. Självklart också eftersom campuset ligger på Alfred Nobels allé.

  Sarah läser programmering och spelutveckling – och ser fram emot att flytta in på Nobelgården där hon som tack för namnförslaget snart får teckna kontrakt på en lägenhet. 

  Grattis (och god jul) från oss på ByggVesta!

  Här kan du läsa mer om studentboendet på Campus Flemingsberg.

 • Trevlig helg och god fortsättning önskar alla vi på ByggVesta

  I år lägger vi julklappspengarna på vårt sociala initiativ för att skapa en mötesplats för kvinnor i Rinkeby. Redan i vår drar den första yrkesutbildningen för kvinnor igång, med fokus på matlagning och entreprenörskap.

  Vi passar också på att berätta att vi håller vår kundservice öppen precis som vanligt alla vardagar kring storhelgerna. 

 • Student - få jobb och lägenhet på Campus Flemingsberg

  Bygget går framåt på Campus Flemingsberg och inflyttningen närmar sig med stormsteg - här ska de första studenterna flytta in i 433 nya lägenheter i juni 2017. Uthyrningen kommer att starta i februari. 

  Men redan nu söker vi en social student med bra ordningskänsla som vill bo i en av lägenheterna och jobba som områdesansvarig parallellt med sina studier. 

 • Ny modell för service som underlättar vardagen

  Nu får alla hyresgäster hos oss tillgång till ett brett utbud av servicetjänster, som till exempel städning, leverans av matkassar och läxläsning, genom ett nystartat samarbete med Sodexo.

  Genom en digital portal får hyresgästerna tillgång till flera olika hushållsnära tjänster och omkring 50 andra servicetjänster. Med hjälp av en länk och ett lösenord bokar du som hyresgäst enkelt enstaka eller återkommande tjänster till förhandlade och konkurrenskraftiga priser.

  Sodexo tar samtidigt över underhålls- och driftstjänster i våra fastigheter – du hittar som vanligt kontaktuppgifter till förvaltare och jour där du bor på Mina Sidor.

  Läs mer om samarbetet och hur vi tänkt kring modellen i vår pressrelease. 

 • Inflyttning på Degerbygränd

  Igår 1 december flyttade vi in på Degerbygränd 2 i Rinkeby! Här i det röda tegelhuset mitt på Rinkebystråket, i Familjebostäders gamla lokaler, laddar vi för att dra igång en första yrkesutbildning för kvinnor med fokus på matlagning och entreprenörskap. Redan första dagen på plats i huset var det full aktivitet med både inflyttning av möbler och möten. 

 • ByggVesta blir ankarbyggherre i Fokus Skärholmen

  Den 10 november beslutade exploateringsnämnden att utnämna ByggVesta till ankarbyggherre inom det stora stadsutvecklingsprojektet Fokus Skärholmen. ByggVesta kommer driva arbetet med tyngdpunkt på livet i staden, medborgarinflytande och långsiktighet.

  ByggVesta blir ankarbyggherre för delprojektet Vårbergsvägen som totalt ska rymma cirka 1000 bostäder. Beslutet ger dessutom ByggVesta en byggrätt på 150 lägenheter. Fokus Skärholmen är ett pilotprojekt i Stockholms stad för att ta fram större generella detaljplaner och öka takten i bostadsbyggandet.

  – Vi är stolta att få göra en pionjärinsats i denna nya form, säger Catherina Fored, chef för stadsutveckling och markförsörjning på ByggVesta. Staden öppnar nu upp för oss byggherrar att på allvar och i dialog med varandra, staden och brukarna bli stadsbyggare. Vi är glada över att staden har identifierat vår kompetens att leda ett sådant arbete.

  Sedan miljonprogrammets slut har det nästan inte byggts några bostäder i Skärholmen. Nu ska cirka 4000 nya bostäder byggas inom en tioårsperiod, och en viktig målsättning är att utveckla området med fokus på social hållbarhet. Livet i staden, medborgarinflytande och långsiktighet är de dimensioner som ByggVesta kommer att koncentrera sig på.

  – Att få arbeta med helheten och skapa kvalitéer mellan husen är särskilt viktigt för oss som bygger hyresrätter och därför blir verksamma länge i området, avslutar Catherina Fored.

  ByggVesta inleder arbetet omedelbart genom att formera en projektgrupp i samverkan med staden och övriga intressenter.

 • Internationellt pris till ByggVestas studentbostäder

  Igår den 2 november vann ByggVesta det europeiska priset The Class Property Innovation and Sustainability Award för studentboendet Kosterhavet i Stockholm: utnämnt till en föregångare bland hållbart studentboende.

  ByggVesta fick utmärkelsen vid The Class Conference i Wien, arrangerad av det ledande Europeiska studentbostadsnätverket The Class of 2020. Priset belönar innovation för att underlätta och uppmuntra en miljövänligare livsstil.

  Kosterhavet är uppbyggt kring studentboendekonceptet Live to Grow by ByggVesta, som vill utmana traditionella tankesätt om hur ett bra boende ser ut, genom bland annat gröna kontrakt och anställda studentambassadörer som själva bor i huset och är engagerade i att skapa sociala aktiviteter och underlätta delningsekonomi. 

  – Vi är oerhört stolta och glada över att ByggVesta nu syns på den internationella scenen bland studentbostäder. Vårt koncept skapar lösningar för en medveten vardag där omsorg om individ och miljö, social samvaro samt trygghet står i fokus, och vi ser att många spännande saker sker naturligt i våra hus. Människor möts, utbyter idéer och delar saker - vi tror faktiskt att det är framtiden vi är med och skapar, säger Marit Appelgren, VD på ByggVesta Fastighetsförvaltning AB.

  ByggVestas studentboende Kosterhavet i Norra Djurgårdsstaden stod klart i april 2016. Här finns 113 lägenheter, en blandning av mindre ettor och tvåor och kompislägenheter uttänkta för att vara lätta att dela. På varje våning finns gemensamma studierum och rymliga balkonger. Huset är ett energisnålt Egenvärmehus med individuell mätning av värme, el och vatten och bland annat effektiv källsortering och lättillgänglig cykelparkering.

  – Nu har vi verkligen visat att ByggVesta kan bygga för studenter och unga – vi kan få till bekväma yteffektiva lägenheter där studenter har råd att bo. Dessutom med hög energieffektivitet och estetiska värden, säger Cecilia Wallin, affärsutvecklare på ByggVesta. Med den här framgången i ryggen vill vi gärna fortsätta bidra till att råda bot på bostadsbristen i Sveriges största studentstäder, avslutar Cecilia.

  – Grattis ByggVesta! säger Erica Sjölin, medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen, som tog emot priset för ByggVestas räkning på plats i Wien. Det var med glädje som jag kunde ta emot den fina prisstatyetten till ByggVesta. Genom ett ökat utbyte med andra länder och aktörer kan studentbostadsmarknaden ta nya kliv, avslutar Erica.


  Om Kosterhavet
  Studentboende i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm
  113 studentlägenheter
  Inflyttat i april 2016
  Arkitekter: Kirsch+Dereka
  Landskapsarkitekter/gård: Urbio

  Om priset
  The Property Innovation and Sustainability Award delades ut på konferensen The Class Conference i Wien, arrangerad av det ledande Europeiska studentbostadsnätverket The Class of 2020. Priset tilldelades ett projekt som genom innovation och nytänkande införlivat hållbarhet i fastighetens DNA och på bästa sätt underlättar och uppmuntrar hyresgästerna till en miljövänligare livsstil.

 • Hjälp oss döpa vårt största studentboende - vinnaren får flytta in

  Hjälp oss att hitta det bästa namnet för vårt stora studentboende på Campus Flemingsberg! Här blir de första av 433 student- och forskarbostäder är klara för inflyttning redan i vår.

  Den student som kommer med det vinnande förslaget får den ovanliga möjligheten flytta in i ett hus du själv namngett.

  I Flemingsberg bygger ByggVesta 433 student- och forskarbostäder och första inflyttning är planerad till våren 2017, och fortsätter löpande fram till 2018. Campus Flemingsberg-området ligger längs Alfred Nobels allé i Huddinge alldeles söder om Södertörns högskola och Karolinska institutets byggnader. Lägenheterna utformas som ettor, tvåor, treor och fyror i storlekar från 25-80 kvm. Här kommer finnas bra boende både för den nybakade studenten och för den lilla familjen. Läs mer om projektet här.

  Tävlingen

  Tänk fritt och kreativt – och föreslå ett namn i ett ord på antingen svenska eller engelska. Vi tycker att det vore extra roligt om namnet passar ihop med verksamheterna i området runtomkring och studentboendets gröna och socialt engagerade fokus. 

  Hjälper du oss att hitta ett namn som vår jury tycker om så låter vi dig teckna ett hyreskontrakt och flytta in. Tävlingen är öppen för studenter. För att vinna ett kontrakt måste du också uppfylla våra grundläggande hyreskrav för studenter – storlek, standard och inflyttningsdatum för lägenheten kan vi komma överens om när vinnaren är utsedd.

  Skicka in ditt namnförslag och en kort bakgrund/motivering till mira.grunewald@byggvesta.se innan den 30:e november.

 • Lyckad sjösättning av Gröndal Strand

  Med skummande bubbel mot klippväggen sjösattes officiellt ByggVestas projekt i Gröndals nya sjöstad, i fredags den 14 oktober.

  Runt 55 personer var på plats för det sjöfartsinspirerade dopet av projektet som ersatte den traditionella spadtagsceremonin. I de nya vattennära kvarteren i Gröndal Strand är bygget nu igång för våra 83 hyresrätter och lokaler för en ny stor kommunal förskola.

  Karin Wanngård och Marcus Svensson svingade sjösättningens dopflaska mot bergväggen.

  – Jag har en tydlig vision om ett Stockholm för alla. Nya hyresrätter och nya förskolor behövs i ett Stockholm som växer med rekordfart. Därför är det extra kul med denna positiva utveckling av Gröndal med hyresrätter och förskola, sa Karin Wanngård, kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

  Karin Wanngård, Finansborgarråd (S) och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

  Marcus Svensson, VD för ByggVesta Development, lyfte i sitt tal fram hur härligt det känns att efter tio år se projekten igång på riktigt. Omvandlingen från stängt centralt industriområde till vackert vattennära rekreationsområde och bostadspärla är äntligen igång – och utan allas medverkan, engagemang och samarbete skulle det aldrig hänt, sa Marcus.

   

  Thomas Stoll, planchef Stadsbyggnadskontoret t.v., Karl Gylje, projektledare Exploateringskontoret t.h.

  Vikten av samarbetet och god projektledning lyftes också fram av Thomas Stoll, planchef på Stadsbyggnadskontoret Stockholms stad, som talade om Gröndal Strand som en modell för framtida samarbeten.

  En kommunal publik strandpromenad och bryggor är viktiga inslag som kommer ge nya möjligheter till promenader och umgänge vid Mälarens strand. Karl Gylje, projektledare på Exploateringskontoret Stockholms stad, talade även om planer för kollektivtrafik med färja till Gröndal Strand.

  ByggVestas projekt i Gröndal Strand har två delar. I kvarteret Durken på Klyvarvägen/Bryggvägen ska 35 lägenheter bli klara för inflyttning hösten 2017. I kvarteret Spinnakern kommer 48 lägenheter, garage och en förskola med plats för cirka 60 barn att stå klara för inflyttning i början av 2019.

  Läs mer om projektet.

 • Byggstart för sjönära hyresrätter på Gröndal Strand

  Nu får Gröndal sin egen sjöstad, i allra bästa läge invid Mälaren. På fredag den 14 oktober tar ByggVesta första spadtaget för 83 hyresrätter och lokaler för en ny stor kommunal förskola på Bryggvägen.

  Det nya området Gröndal Strand växer fram som vattennära kvarter med både bostäder, verksamheter och bevarade grönområden. Längs vattnet skapas nya möjligheter till promenader, rekreation och umgänge vid Mälarens strand, öppet för alla. Väster om Liljeholmen, med utsikt över Stora Essingen och bara 10 minuters restid till Södermalm har Gröndal en ovanligt tydlig kombination av grönt och citynära läge för ett stort stadsutvecklingsprojekt.

  Gröndal Strand sett från vattnet. Arkitekt: Bengt Rydén MAP Stockholm, ark SAR/MSA.

  – Jag har en tydlig vision om ett Stockholm för alla. Nya hyresrätter och nya förskolor behövs i ett Stockholm som växer med rekordfart. Därför är det extra kul med denna positiva utveckling av Gröndal med hyresrätter och förskola, säger Karin Wanngård, kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

  En kommunal publik strandpromenad och bryggor är viktiga inslag som kommer ge området identitet. Ett långsiktigt mål är att skapa ett sammanhängande gångstråk som knyter ihop stranden från Hägersten till Årstaskogen, via Gröndal och Liljeholmen.

  – Det känns underbart att vi nu är igång med denna omvandling från stängt centralt vattennära industriområde till vackert rekreationsområde och bostadspärla, säger Marcus Svensson, VD för ByggVesta Development.

  Utformningen av husen tar fasta både på det vattennära läget och Gröndals historia, först som plats för borgerskapets sommarnöjen under tidigt 1800-tal och därefter som livligt varvs- och industriområde. Området runt Bryggvägen är kuperat och husen byggs för att göra så liten inverkan som möjligt på befintlig terräng med berg och ekskog. Bebyggelsen följer terrängen med byggnader som trappas ned i höjd mot vattnet.

  Kvarterets arkitektur hämtar också inspiration från Gröndals välkända kulturminnesmärkta stjärn- och terrasshus från 40-talet. Husen får rymliga entréloggior och balkonger, liksom fasadintegrerade blomlådor.

  ByggVestas 83 hyresrätter är fördelade mellan två hus utmed Bryggvägen. Fastigheterna kommer ägas av fastighetsbolaget Grön Bostad och därmed förvaltas av ByggVesta.

  Övriga byggherrar i området är NCC, ALM Equity, Aros och Genova Property Group som alla uppför bostadsrättslägenheter. Området blir klart 2018 och innehåller totalt närmare 400 lägenheter.

 • Kick-off för vår nya satsning i Malmö

  Guldglittrande konfetti blev startskottet för vår satsning i Sorgenfri, Malmö, på tisdagen den 13 september. Här ska 11 kompislägenheter för ungdomar och studenter stå klara för inflyttning våren 2017, och i samma område är bygget i full gång av ytterligare 94 miljövänliga hyresrätter.

  Det var fullt hus när talarna intog scenen: Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande Malmö stad, Marcus Svensson, VD ByggVesta Development,Veronica Hejdelind, Utopia Arkitekter, och Christer Larsson, Stadsbyggnadsdirektör Malmö stad. Med mycket skratt fick de tillsammans avfyra konfetti som officiellt startskott för projektet.

  – Att det nu byggs lägenheter som är anpassade för unga och där ungas idéer ligger till grund för projektet är helt rätt för vår unga och globala stad, lyfte  kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh fram i sitt tal. Hon talade även om att området Sorgenfri står inför en stor och spännande förändring, som kommer bidra till att länka samman stadens östra delar med centrum.

  Kompislägenheterna i UngBo12-projektet gör verklighet av tankar och idéer från UngBo12, Sveriges första boutställning av och för unga. ByggVesta och Utopia arkitekters förslag tog fasta på ungas egna visioner om ett kollektivt, flexibelt, bilfritt och grönt boende, och vann då kommunens markanvisningstävling.

  – Kompislägenheterna är tänkta att göra det enkelt och trivsamt för vänner att dela bostad. Med den boendeformen blir det också billigare än att var och en ska hyra sin egen lägenhet, säger Sandrine Rivoire, projektledare på Byggvesta.

  Insektsholkar delades ut som tackpresenter till talarna - och kommer också att sättas upp vid kompislägenheterna i UngBo12, som en del av att vårt arbete för att främja biologiska mångfald kring huset.

  Läs mer om UngBo12-projektet, eller om hyresrätterna i kvarteret Trådbussen. Vill du bo här? Ställ dig i vår kö redan nu

 • 22 ungdomar blir nya Sorgenfris första hyresgäster – dags för kick-off för UngBo12s kompislägenheter

  Tisdag den 13 september har ByggVesta kick-off för 11 kompislägenheter för ungdomar i Sorgenfri, Malmö. Här kommer de allra första hyresgästerna under våren 2017 flytta in i det gamla industriområdet som nu omvandlas till småskalig kvartersstad. 

  Kompislägenheterna i UngBo12-projektet gör verklighet av tankar och idéer från UngBo12, Sveriges första boutställning av och för unga. ByggVesta och Utopia arkitekters förslag tog fasta på ungas egna visioner om hur bra boende ska se ut och vann då kommunens markanvisningstävling.

  – Vi är väldigt stolta över att nu få sätta full fart i projektet, säger Sandrine Rivoire, projektledare på ByggVesta. Nu har vi hittat en totalentreprenör som kan bygga lägenheterna med rätt kvaliteter och ser fram emot att ha lägenheterna klara för inflyttning i slutet av våren.

  – Att det nu byggs lägenheter som är anpassade för unga och där ungas idéer ligger till grund för projektet är helt rätt för vår unga och globala stad. Den spännande utvecklingen i Sorgenfri kommer att länka samman Malmös östra delar med centrum och bidrar till stadens ambition om att bygga Malmö helt, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

  Kompislägenheterna är uttänkta och byggda för att göra det enkelt och trivsamt för vänner att dela bostad. Boendeformen gör det lätt att dela på utgifter som tidning, bredband och el, och ger tillgång till ett större kök med bättre matlagningsmöjligheter jämfört med att till exempel bo ensam i en liten 1:a. Kompislägenheterna är också utformade så att det finns gott om förvaringsutrymmen både i och utanför lägenheten. Husen byggs för att vara mycket energisnåla och värna om biologisk mångfald. Dessutom kommer hyresgästerna kunna ha en egen liten odling på gården.

  I samma område är byggandet redan igång av ByggVestas större projekt Trådbussen 2, där 94 miljövänliga hyresrätter för alla åldrar kommer stå klara efter sommaren 2017.

 • 200 fler lägenheter på Rinkebyterrassen

  Det kommer bli fler och mindre lägenheter på Rinkebyterrassen - upp till 200 mer. Från början var planen att cirka 400 lägenheter skulle byggas i Rinkebyterrassens totalt 12 flerfamiljshus. Nu planerar vi istället att bygga fler ettor och tvåor istället för treor - allt för att möta marknadens behov och förutsättningar. 

  - Vi hoppas att personer från området ska vilja bo på Terrassen, säger vår projektledare Carlos Albinsson, i en intervju med Mitt i Kista.

 • Nu kan du ladda ner ByggVesta-appen

  Nu har vi lanserat ByggVesta-appen. I appen kan du enkelt se och söka lediga lägenheter. För dig som redan bor hos oss ger bostadsappen dig större frihet att hantera ärenden gällande ditt boende, så att du smidigt kan se dina avier, boka tvättstuga, göra felanmälningar och få nyheter om ditt boende direkt i din telefon.  

  Du laddar ner den via ”AppStore” för Iphone, och ”Play Butik” för Android-mobiler. Observera att det är appen som heter ByggVesta du ska ladda ner, inte den som heter ByggVesta Teknisk förvaltning.

  Lycka till!

 • Stommen rest på KTH

  Nu händer det saker på KTH! Stommen har kommit på plats och det går att se hur husen tar form. Här kommer 103 studentlägenheter att stå klara för inflyttning sommaren 2017. 

  Tillsammans med Lantmäteribyggnaderna kommer det bli en trevlig kvarterskänsla utmed Drottning Kristinas väg.

  Läs mer om projektet KTH Lantmäteri här.

  På KTH bygger vi runt 50 mindre ettor och 40 lite större kompislägenheter. De kommer ha liknande standard som våra studentlägenheter i Norra Djurgårdsstaden - som här på bilden hemma hos två av våra hyresgäster i kvarteret Kosterhavet. 

  Är du intresserad av att bo på KTH? Ställ dig i vår bostadskö nu, och ange "student" när du registrerar dig. 

 • Vinnaren i instagramtävlingen #rinkebyresan

  Nu är vinnaren utsedd i instagramtävlingen #rinkebyresan, som vi utlyste under nationaldagsfirandet i Rinkeby den 6 juni i år. Mohamed Nuur tog den vinnande bilden som visar gryningen över Rinkeby. Grattis Mohamed!

  Föräldraledige Mohamed Nuur vann Rinkebyresans Instagramtävling (#rinkebyresan) med sin stämningsfulla bild på temat: ”Det absolut bästa med Rinkeby”. Mohameds bild visar "Utsikten från min balkong i Rinkeby som jag vaknar till varje morgon".

  När Mohamed inte är hemma med sin nyfödde son Sami arbetar han som förskolelärare, är aktiv politiker i Tensta och sitter som nämndeman vid Solna Tingsrätt.

  Priset var ett presentkort på 1000 kr.

  https://www.instagram.com/p/BGU703BHBKM/

 • Hyr aldrig ut i andra hand utan tillstånd

  Hyr inte ut din lägenhet i andra hand utan tillstånd – du riskerar att bli av med ditt kontrakt. Vi bryr oss om dig som hyresgäst och vill därför informera alla våra hyresgäster om vad som gäller. Du måste alltid söka tillstånd för andrahandsuthyrning, oavsett hur lång tid det gäller, och korttidsuthyrning till turister tillåter vi aldrig.

  Klicka för att läsa mer om vad som gäller och varför. 

  Det finns goda skäl att hyra ut i andra hand, som tillfälligt arbete eller studier på annan ort eller att provbo som sambo – och möjligheten att hyra och hyra ut i andra hand skapar en viktig rörlighet på bostadsmarknaden. Det värnar vi. Men du som hyresgäst måste alltid söka tillstånd för din andrahandsuthyrning.

  Enligt hyreslagen krävs hyresvärdens tillstånd för all andrahandsuthyrning av hyresrätter, och förstahandshyresgästen ska ha beaktansvärda skäl för att få hyra ut. Att upplåta bostaden sporadiskt till olika andrahandshyresgäster strider emot användningen enligt hyresavtalet eftersom lägenheten används till något som mer liknar hotellverksamhet än som bostad. Det är en grund för förverkande och hyresgästen riskerar därmed att förlora sin hyresrätt.

  Uthyrning för korta perioder till turister via tjänster som Airbnb skapar inte rörlighet på bostadsmarknaden och hjälper inte fler att få bostad. Många okända personer som rör sig i trapphuset kan också skapa oro och otrygghet för grannarna.

  Får vi veta att du hyr ut via Airbnb eller liknande tar vi kontakt och skickar dig en anmodan om rättelse. Det är viktigt att veta att otillåten andrahandsuthyrning är skäl för uppsägning av ditt hyreskontrakt.

  Kontakta oss gärna om du har frågor!

 • Välbesökt nationaldagsfirande och det bästa med Rinkeby

  Nationaldagsfirandet i Rinkeby bjöd på sol, besök från kvinnokooperativet Yalla Trappan i Malmö och en instagramtävling om den bästa bilden av Rinkeby – du kan fortfarande delta! Vinnaren av ett presentkort på 1000 kr utses den första juli.  Klicka för att läsa mer.

  På nationaldagen 6 juni var ByggVesta på plats mitt i det välbesökta firandet i Rinkeby. Vi berättade om vad som händer med bygget av Rinkebyterrassen, där de första hyresrätterna kommer att stå klara för inflyttning hösten 2017. De som var intresserade kunde skriva upp sitt intresse för en hyresrätt i Terrassen.

  Vi hade också besök av fyra ambassadörer från Yalla Trappan, ett arbetsintegrerande socialt företag och kvinnokooperativ på Rosengård i Malmö. Ambassadörerna tog plats på scenen och berättade om sitt arbete, pratade med nyfikna kvinnor i Rinkeby och bjöd på handgjorda piroger från Yalla Trappan. Vår ambition är nu att tillsammans skapa Yalla Rinkeby, med liknande upplägg. Processen kallar vi Rinkebyresan – vår gemensamma väg framåt.

  På scenen från vänster till höger: Alexandra Pascalidou, moderator, Laurie McDonald Jonsson, ägare ByggVesta, samt från Yalla Trappan, Malmö: Zeina Doulani, Skenderija Sakirovska, Sahsine Yakut och Amina Rage.

  Rinkebyresan bjöd också in alla deltagare i nationaldagsfirandet att tävla med sin bästa bild av Rinkeby. Tävlingen pågår och du kan fortfarande delta – vinnaren utses 1 juli och får ett presentkort på 1000 kr. Lägg upp din bild på Instagram under hashtaggen #RinkebyResan! Här finns alla detaljer om tävlingen.

 • Catherina Fored blir stadsutvecklings- och markförsörjningschef på ByggVesta

  ByggVesta gör nu en storsatsning på att driva långsiktig hållbar stadsutveckling framåt. I den nya rollen på ByggVesta ska Catherina Fored ta sig an utmaningen att göra ByggVesta till ett draglok för utvecklingen av nya stadsdelar där folk vill bo och där alla berörda vågar investera.

  Catherina Fored är ett välrenommerat namn i branschen, med en bakgrund bland annat på Sveriges Arkitekter, Folkhem och Statens Fastighetsverk. Hon kommer närmast från Sundbybergs stad där hon varit koncernstrateg och stadsbyggnads- och exploateringschef.

  – Vi är både väldigt stolta och glada över att nu kunna knyta Catherina till oss. Med Catherina ombord stärker vi både vår ambition att öka vår leveransvolym och förse större kommuner med bra hyresbostäder samtidigt som vi mot kommunerna kan erbjuda oss som en mer komplett och långsiktig stadsutvecklingsledare, säger Marcus Svensson, VD för ByggVesta Development.

  – När jag fick erbjudandet om en helt ny tjänst som chef för stadsutveckling kunde jag inte tacka nej, säger Catherina Fored. ByggVesta har hyresrätten och långsiktig samhällsnytta högt upp på agendan, och det känns väldigt spännande i tider när många kommuner står inför stora utmaningar med bostadsbrist, integration och hållbar tillväxt.

  – Vi vill från Sundbybergs stad tacka Catherina Fored för allt hennes engagemang. Catherina har med sin personlighet, kompetens och långa erfarenhet verkligen bidragit i vårt stadsutvecklingsarbete och det har varit fantastiskt roligt att arbeta tillsammans med henne.  Vi önskar henne varmt lycka till i de nya utmaningarna, säger Helen Eriksson-Elf, stadsdirektör i Sundbybergs stad.

  Catherina tillträder sin nya roll på ByggVesta i augusti 2016.

 • Söka studentlägenhet till hösten?

  Vill du bo i studentlägenhet hos oss på ByggVesta till hösten? I början av juli kommer vi att annonsera ut lediga studentbostäder inför höstterminen, på Colonia i Linköping och eventuellt på Kosterhavet i Stockholm. Klicka för att läsa mer om vad som gäller.

  Vi lägger upp annonserna i samband med att antagningsbeskeden skickas ut den 12/7, för att kunna erbjuda ungefär hälften av de lediga lägenheterna till nyantagna studenter. Först när du fått ditt slutgiltiga antagningsbesked kan du börja göra intresseanmälningar för lediga studentlägenheter. Vi räknar inte ett antagningsbesked där du står på reservplats, utan först när du kommit in på en utbildning kan du söka studentlägenhet.

  Inflyttningsdatum inför höstterminen på Colonia i Linköping kommer att vara mellan 1 augusti och 1 september.

  Du kan redan nu registrera dig i vår bostadskö.

  Läs mer om:
  Vårt studentboende Colonia, Linköping
  Vårt studentboende Kosterhavet, Stockholm
  Vårt kommande studentboende på Campus Flemingsberg
  Vårt kommande studentboende på KTH

 • Lättare att nå kundservice

  Kanske har du redan märkt att vi förlängt telefontiden för att göra det lättare att komma i kontakt med vår kundservice. Måndag till fredag har vi nu telefontid kl. 9-15. Du når oss på 08-694 07 90. Välkommen att höra av dig!

 • Planprogrammet för Forsåker godkänt

  Nu går det framåt för Forsåker! Igår kväll godkände kommunfullmäktige i Mölndal planprogrammet och arbetet med detaljplanerna påbörjas inom kort. Kring det gamla pappersbruket planerar konsortiet där ByggVesta ingår en spännande ny stadsdel med bostäder, arbetsplatser och lokaler för utbildning och kultur. Klicka för att läsa mer.

  Forsåker kommer vara ett av Västsveriges största byggprojekt under de kommande tio åren. Den nya stadsdelen kommer att bestå av närmare 3 000 bostäder, varav cirka en tredjedel planeras bli hyresrätter. 

  Läs vidare i pressmeddelandet från konsortiet. 

 • Först till kvarn – lägenheter utan kötid

  Nu hyr vi ut vissa av våra lägenheter enligt först till kvarn-principen. Alla som står i vår bostadskö har lika stor chans att få kontrakt på dessa lägenheter – det gäller bara att vara snabbast med att anmäla intresse.

  Klicka för att läsa mer om hur det funkar.

  På det här sättet hyr vi ut slumpvist utvalda lägenheter från alla våra fastigheter, utom studentlägenheter. För att kunna söka en först till kvarn-lägenhet behöver du vara registrerad i vår bostadskö, och för att teckna kontrakt måste du alltid uppfylla våra hyresvillkor.

  När du registrerar dig i bostadskön kan du välja att få förslag enligt dina önskemål om bostad. Då får du ett mejl omedelbart när vi lägger upp en först till kvarn-lägenhet som matchar var och hur du vill bo.

  Här hittar du mer information om hur det funkar. 

 • Trevlig helg önskar vi på ByggVesta

  2015 går mot sitt slut och vi på ByggVesta vill önska er en riktigt trevlig helg och god fortsättning.

  Julgranspynt, god forsättning

 • Sök studentlägenhet i Stockholm idag

  Idag publicerar vi alla ettor bland studentlägenheterna i nybyggda kvarteret Kosterhavet i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm. Inom kort kommer vi att publicera även tvåor och treor. Hälften av studentlägenheterna i kvarteret hyrs ut via Stockholms bostadsförmedling. 

 • Spaden i marken för Östra Sala Backe

  Torsdagen den 10 december tog vi det första spadtaget för vad som ska bli det största hyresrättsprojektet i första etappen av Östra Sala Backe. Uppsalas kommunalråd Erik Pelling (S) höll i spakarna för grävmaskinen.

  Deltog gjorde även Jerker Mattson (AFA Fastigheter), Mikael Hermansson (Danske Bank), Marcus Svensson (VD ByggVesta Development), och Lisa Berglind, projektledare hos ByggVesta. På plats fanns också HMB som är totalentreprenör för projektet. Det är vårt andra projekt i produktion i Uppsala.

  I ByggVestas projekt i Östra Sala Backe byggs nu totalt 170 hyresrätter i kvarteret Daggvidet och kvarteret Bäckrosen. Här planeras och byggs en levande stadsdel med grönskande gårdar, promenadstråk och tydlig innerstadskänsla.