Fem punkthus nära Hökarängens tunnelbana

Ort:
Hökarängen, Stockholm
Status:
Planerat
Färdigt:
2019
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
100

I slänten mellan Saltvägen och tunnelbanan, endast 200 m från Hökarängens tunnelbanestation, har ByggVesta en markanvisning för att uppföra fem punkthus inplacerade mellan träden. Husen har fyra våningar med karaktäristiska tak som innehåller ytterligare två bostadsvåningar. Taken är utformade med nockriktningar som har en skevad riktning i relation till fasadliv och därigenom skapas ett intressant taklandskap. Två av husen har gavlarna mot Saltvägen vilket förstärker dynamiken ytterligare. I souterrängplan finns lägenhetsförråd, cykelparkering samt bilgarage för 32 platser. 

De fem punkthusen har fyra våningar samt ytterligare två takvåningar med bostäder. I souterrängplan finns lägenhetsförråd, cykelparkering och garage. Husen följer helt ByggVestas egna koncept med Egenvärmehus med en beräknad energiförbrukning på max 55 kWh/m2 och år. Husen uppförs med prefabricerade stomväggar och ytterväggar. Fasaderna putsas på en putsbärare av homogen isolering vilket ger täta och energieffektiva hus. Fönster av trä med aluminiumklädd utsida. Bostäderna värms med till-luft från ett FTX-system vilket gör radiatorer överflödiga. Värmen kan regleras individuellt med termostat.

Lägenheterna

Hyresrätter om 1–4 rok, Total uthyrningsbar area är ca. 5600 m2 fördelat på 100 hyreslägenheter.

1 rok: 10 st

2 rok: 35 st

3 rok: 45 st

4 rok: 10 st

 

Projektledare: Stefan Jansson

Arkitekter: Backhans & Hahn arkitekter, ZIN Arkitektur

Ort:
Hökarängen, Stockholm
Status:
Planerat
Färdigt:
2019
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
100

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.