Flytta in i ett av de första projekten i Sorgenfri, och bo rökfritt

Ort:
Sorgenfri, Malmö
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2017
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
94

Sorgenfri ska successivt utvecklas till att bli en del av Malmös innerstad och bidra till att den befintliga staden förtätas. Bostäder ska introduceras och växa fram parallellt med att viss industri och verksamhet finns kvar. Bostäder och verksamhetslokaler blandas med butiker, caféer, kultur och fritidsanläggningar.

I kvarteret Trådbussen har ByggVesta uppfört ett projekt som består av två huskroppar med olika karaktär och uttryck. Här finns totalt 94 rökfria lägenheter och två lokaler. 

Södra delen har nio lägenheter per plan som nås via generösa entrébalkonger mot kvarterets gård. Huset har ett trapphus med entré från Industrigatan samt från gårdssidan. Lägenheterna är från 2 rok (46-60 m2) till 4 rok (95-97 m2) och planlösningarna är utformade för maximal flexibilitet, där hyresgästen bland annat har möjlighet att dela av rum och stänga till eller öppna vägg mellan kök och vardagsrum. En lokal placeras i hörnet mot gatan.

Norra delen består av tre trapphus med lägenheter från 1 rok (29-36 m2) till 4 rok (95-101 m2). En lokal byggs i hörnet mot torget.

I källarplan planeras ett gemensamt garage för 53 bilar samt cykelparkering och lägenhetsförråd. Innergården, som delas med det andra projektet i kvarteret Trådbussen, nås via tre av trapphusen samt via en portik i fonden av den centrala Spårvägen.


Ungefärlig fördelning lägenhetsstorlekar

1 rum och kök - 5 st
2 rum och kök - 44 st
2,5 rum och kök - 14 st
3 rum och kök - 28 st
4 rum och kök - 3 st


Kontaktperson ByggVesta: Kjell Ehrlin 
Arkitekt & bild: Kirsh+Dereka

Ort:
Sorgenfri, Malmö
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2017
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
94

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.