Lummiga kvarter i en sprudlande stadsdel

Ort:
Östra Sala Backe, Uppsala
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2018
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
171

Öster om Uppsala centrum växer en helt ny stadsdel fram. Östra Sala backe länkar samman Sala backe och Årsta med vacker och tillgänglig kvartersbebyggelse. Här läggs fokus på promenad- och cykelstråk samt på utformning av gator och gränder. Bebyggelsen i Östra Sala backe ska bidra till en ökad mångfald och till en levande och trygg stadsdel. Kvarteren, torgen och parkerna ger området en tydlig innerstadsprägel. I Östra Sala backe har man som boende förskola, butiker och annan service runt hörnet. Östra Sala backe blir än mer tillgängligt i samband med att nya busskommunikationer tillkommer i området. ByggVesta uppmuntrar till miljövänligt resande och har ett samarbete med Sunfleets bilpoolstjänster och vi har också byggt ett cykelservicerum.

I den första etappen av den nya stadsdelen Östra Sala backe i Uppsala har ByggVesta byggt två kvarter.

DAGGVIDET
Daggvidet är det nordligare av de två kvarteren. Här har ByggVesta 102 lägenheter. Kvarteret är kringbyggt med en stor, tyst och lummig gård i mitten. På gården finns odlingslådor för hyresgästernas gemensamma odling. I kvarteret Daggvidet har även Svenska Vårdfastigheter byggt ett serviceboende och en förskola. Åke Sundvall Byggnads AB planerar att bygga cirka 6 stycken stadsradhus i kvarteret.

BÄCKROSEN
I det sydligare kvarteret, Bäckrosen, har ByggVesta byggt 68 lägenheter. Även Bäckrosen är ett kringbyggt kvarter med stora, lummiga grönytor i mitten där de boende har tillgång till odlingslådor. I kvarteret planerar även Hauschild & Siegel bygga flerbostadshus med blandad upplåtelseform och TB Exploatering cirka 6 stycken radhus.

Antal lägenheter i olika storlekar:

1,5 rok  - 4 st

2 rok - 82 st

3 rok - 65 st

4 rok - 20 st

Besök Östra Sala backes hemsida här.

I en andra etapp planerar ByggVesta ytterligare två hus i Östra Sala backe – läs mer om det projektet här.

Projektledare: Lisa Berglind

Arkitekter & bild: Winell & Jern

Uppdaterat 2017-02-22.

Ort:
Östra Sala Backe, Uppsala
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2018
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
171

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.