Kvarteret Bommen med mälarutsikt

Ort:
Öster Mälarstrand, Västerås
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2015
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
122

Husets U-formade läge öppnar upp mot Mälarens vatten, och från den underbara innergården har du utsikt över småbåtshamnen. Alla fasader är putsade i olika milda nyanser, och de stora loftgångarna som omger husen mot gården ger utrymme för rymligt balkongliv.

Lägenheterna är ljusa och yteffektiva med öppen planlösning, vita väggar, parkett och klinkers. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare och i köket är det förberett för diskmaskin. Lägenheterna finns i storlekarna 2–4 RoK. Vissa lägenheter har egen balkong eller uteplats mot gården.

Du tar dig ner i källarplan med hissen, och där finns både garage, cykelparkering och lägenhetsförråd. Alla bilparkeringar administreras av Q-park.

På gården finns en lekplats, utemöbler och en grillplats. Klätterväxter på spaljéer ramar in gräsmattorna. Här finns också möjlighet att odla grönsaker i odlingslotter och pallkragar. 

 

Det här huset är byggt som ett Egenvärmehus. Det innebär att det har en extremt låg energiförbrukning, bland annat för att vi återanvänder värmen i ventilationsluften. Här kan du läsa mer om hur vi bygger.

Arkitekt: Winell & Jern

Kvarteret Bommen ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter. 

Ort:
Öster Mälarstrand, Västerås
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2015
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
122