Miljöprofil i framkant i Västra Hamnen

Ort:
Västra hamnen, Malmö
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2013
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
43

Se solnedgången från den gemensamma takterrassen, eller strosa ut i den stora, gröna parken precis utanför dörren.

Kvarteret Klippern tillhör ett av de fyra kvarteren i området Kappseglaren som utgör en del av Västra Hamnens centrala kvarter. Området länkar ihop hamnområdet och skapar ett sammanhängande stadsområde mot söder.

Huset ligger precis vid kvartersparken Koggparken, strax söder om ByggVestas hus Fullriggaren. Klippern består av 43 hyreslägenheter med garage i källaren och en gemensam terrass på taket. För barnen finns det bollspel och lekplats i Koggparken.

Lägenheterna är från 2 rok 50 m2 till 4 rok 100 m2, med generösa fönsteröppningar och en takhöjd om 2,6 m som ger ljus och luft.

Tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheternas badrum. Samtliga vitvaror kommer från Bosch/Siemens. Parkering finns i husets källarplan och hyrs ut av Q-Park. Cykelparkering finns inomhus i entréplan, tillsammans med husets egen cykelverkstad med tryckluft.

Egenvärmehus-konceptet innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av uppvärmd ventilation, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik är det en byggnad med mycket låga energibehov. För de boende är det ett alldeles vanligt hus med hög trivsel och bra lägenheter.

Arkitekt: John Kirsh, White Arkitekter

Klippern ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter. 

Ort:
Västra hamnen, Malmö
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2013
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
43

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.