Bo vid Mälaren i charmiga Gröndal

Ort:
Gröndal, Stockholm
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2018/2019
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
83

I Gröndals nya sjöstad bygger vi 83 hyresrätter och lokal för en ny stor förskola.

Det nya området Gröndal Strand växer fram som vattennära kvarter med både bostäder, verksamheter och bevarade grönområden. Längs vattnet skapas nya möjligheter till promenader, rekreation och umgänge vid Mälarens strand, öppet för alla. Väster om Liljeholmen, med utsikt över Stora Essingen och bara 10 minuters restid till Södermalm har Gröndal en ovanligt tydlig kombination av grönt och citynära läge för ett stort stadsutvecklingsprojekt.

Gröndal Strands nya stadsbebyggelse får ett blandat innehåll av bostäder och verksamheter. En kommunal publik strandpromenad och bryggor är viktiga inslag som kommer ge området identitet. Ett långsiktigt mål är att skapa ett sammanhängande gångstråk som knyter ihop stranden från Hägersten till Årstaskogen, via Gröndal och Liljeholmen. Totalt blir det cirka 400 nya lägenheter i området.

Området ligger nära Gröndals centrum där det bland annat finns två livsmedelsbutiker, post, bibliotek och vårdcentral. Kollektivtrafik-anslutningen är god och området nås med tvärbanan mellan Alvik och Sickla i Nacka, samt buss mellan Ekensberg och Liljeholmen. En förskola i vårt kvarter Spinnakern färdigställs under första kvartalet 2019. Frågor om förskolan hänvisar vi till Liljeholmen-Hägerstens Stadsdelsförvaltning.

ByggVestas projekt har två delar. Kvarteret Durken på Klyvarvägen/Bryggvägen har 35 lägenheter med inflyttning till våren 2018.

 I Kvarteret Spinnakern kommer 48 lägenheter, garage och en förskola med plats för cirka 60 barn att stå klara för inflyttning i slutet på 2018 / början av 2019. 

Hälften av våra lägenheter i Gröndal strand kommer att förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Fördelning lägenhetsstorlekar:

1 rum och kök - 28 st

2 rum och kök - 21 st

3 rum och kök - 14 st

4 rum och kök  20 st

(Alla interiörbilder är exempelbilder på hur det ser ut i en typisk ByggVestalägenhet.)

Projektledare: Stefan Jansson

Arkitekter & bild: Bengt Rydén, MAP Stockholm
 

Ort:
Gröndal, Stockholm
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2018/2019
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
83

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.