Vårberg, Stockholm

En levande och trygg stadsgata i en inspirerande och socialt förtätad stadsdel. ByggVesta blev genom vårt tävlingsbidrag markanvisade  och utsedda till ankarbyggherre för Vårbergsvägen. Projektet innebär en omvandling av Vårbergsvägen till en gata med mer stadsmässig bebyggelse, som ska leda till att området blir mer integrerat i Vårberg och Skärholmen. Fokus ligger på gående och cyklister, och biltrafik samt kollektivtrafik kör i låga hastigheter. Stockholms stad planerar för att området ska utvecklas med cirka 1200 - 1400 nya bostäder samt skola, förskolor och vård- och omsorgsboende. Här planerar ByggVesta för cirka 210 hyresrätter.

Projektet är en del av Fokus Skärholmen.

Läget och närområdet

Vårberg är en stadsdel i sydvästra Stockholm som gränsar till Mälaren i norr och stadsdelarna Sätra och Skärholmen i Stockholms kommun samt Vårby gård i Huddinge kommun. 

Kommunikation och kollektivtrafik

På promenadavstånd finns Vårbergs centrum, med tunnelbana som tar dig in till Stockholms city på cirka 26 minuter. Med buss kan du ta dig till bland annat Huddinge och Skarpnäck.

Skolor och förskolor

I området finns gott om skolor och förskolor, lekplatser och idrottsplatser.

Affärer, restauranger och service

I närområdet finns bland annat matbutiker och loppmarknaden i Vårberg. Ett stenkast från Vårberg ligger Skärholmens stora affärscentra (SKHLM) med alla typer av service och butiker. På andra sidan motorvägen finner du Kungens Kurva handelsplats med bland annat IKEA, den stora biografen Heron City med bowling, lekland och mycket annat.

Natur och fritid

Helt nära finns Sätra naturreservat, Sätraängsbadet och Johannesdalsbadet samt fina promenadstråk längs Mälarens vatten. Du kan till och med promenera ända in till Stockholms city utmed vattnet om du orkar. I Sätra finns ett nytt ridhus och i Skärholmen finns simhall, idrottshallar och ishockey/friidrottshall. Runt Vårbergsvägen ska stråk dras genom grönska och längs gator, vilket ger alternativ för rörelse under dag- och nattetid.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.