Rosendal, Uppsala

Rosendal är en småskalig stadsdel med naturnära känsla och centrum inom räckhåll. Precis utanför dörren finns stora grönområden att promenera i, och på bara fem minuter på cykel är du vid något av universiteten.

Läget och närområdet

I Rosendal är det nära till allt: arbetet, Uppsala centrum, utbildning och service. Goda förutsättningar för cykeltrafik är en av hörnstenarna i Uppsalas övergripande mål för hållbara transporter och minskad miljöbelastning och är en självklarhet även i Rosendal.

Kommunikation och kollektivtrafik

Kollektivtrafiken spelar en viktig roll för att åstadkomma en stadsdel som erbjuder ett attraktivt boende utan bilberoende. En stomlinje med hög turtäthet trafikerar Vårdsätravägen som är huvudgatan i Rosendal. Hållplatslägen och deras omgivning är utformade så att stationerna är en del av ett inbjudande stadsrum och knyter an till gång- och cykelstråken.

Skolor och förskolor

Precis vid våra fastigheter finns det förskolor, och det byggs fler allt eftersom efterfrågan växer. Även för de äldre barnen finns det gott om skolor. Att bo i Rosendal innebär ett långsiktigt boende för dig och din familj – här kan dina barn tryggt växa upp och gå i någon av de välrenommerade grundskolorna för årskurs 4-9.

Affärer, restauranger och service

Uppsalas shopping erbjuder något för alla: charmiga butiker i kullerstenbelagda kvarter runt Fyrisån och S:t Eriks torg eller större kedjor utmed gågatan kring Stora Torget. Livsmedelsbutik finns bland annat i närheten av Rosendal vid Norby eller Gottsunda, där du också finner bibliotek, vårdcentral, simhall och restauranger. Inom kort öppnas även en livsmedelsbutik i Rosendal.

Natur och fritid

Längtar du efter en andningspaus mitt i vardagen? Stadsskogen är ett populärt friluftsområde fyllt av resliga tallar, blåbärsris och mjuk mossa. Här finns det gott om stigar för en promenad, joggingtur eller längdskidor i elljusspår.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.