Campus Valla, Linköping

Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum. Här finns bland annat 9 institutioner, universitetsbibliotek, kanslier och studentservice. Granne är ett populärt friluftsområde och Mjärdevi Science Park.

Läget och närområdet

Här ligger studentboendet Colonia i ett oslagbart läge i Linköping, med två minuters gångavstånd till campus och ca 2,5 km till centrum. Allt som universitetets campus har att erbjuda: föreläsningssalar, caféer, bibliotek och nya vänner finns endast en kort promenad bort.

Vid Märkesbacken börjar Corson, som går genom hela Campus Valla, från C–huset i norr till Campushallen i söder. Det är vägen som de flesta studenter tar när de cyklar till universitetet på morgonen. Sitt namn har Märkesbacken fått genom alla färggranna emblem som studenterna målat på asfalten.

Kommunikation och kollektivtrafik

Linköpings universitet finns mitt i en av Sveriges mest expansiva regioner. Femton mil söder om Stockholm ligger Linköping och grannstaden Norrköping lättillgängligt vid stambanan och E4:an, med två flygplatser intill.

För studenter och anställda vid Linköpings universitet finns möjlighet att resa direkt mellan Campus US, Campus Valla och Campus Norrköping med ”Campusbussen”. Det finns även vanliga bussförbindelser några minuter från Campusområdet.

Affärer, restauranger och service

Vill du roa dig på fritiden finns det mängder av studentpubar i närområdet. Vill du bege dig utanför studentområdena finns partystråket Ågatan i Linköping.

Både livsmedelsaffär och pizzeria finns på promenadavstånd från campus.

Natur och fritid

Närheten till fina joggingspår, Linköpings golfbana och studenternas träningscenter, Campushallen, gör att du har bra möjligheter att slappna av med lite träning efter studierna.

Vintertid kan du med fördel ta dig till ”Isovalen”, en 400 meters konstfrusen isbana som ligger i anslutning till universitetsområdet och Valla fritidsområde.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.