Tyresö, Stockholm

Tyresös sommarhusområden från tidigt 1900-tal har blivit alltmer åretruntboende. Nu finns här gott om restauranger och affärer i ett växande centrum. Här hittar du Tyresta nationalpark och stora friluftsområden vid hav och insjöar.

Du bor nära stora naturområden med möjlighet till fina friluftsupplevelser. Tyresö kommun har ett rikt utbud av idrottsverksamheter och flera framgångsrika idrottsföreningar inom fotboll och gymnastik. Gym, idrottshall, simhall, golfbana och tennisbanor finns inom nära räckhåll. I närområdet finns härliga aktiviteter för bland annat barnfamiljer. Ett stenkast bort finns Vattenhuset med vattenlek och babysim. Tyresö har sitt eget lek-land ”Kaatach” med allt från berg-och dalbana till pyssel och danskurser.

Kommunikation och kollektivtrafik

Från hållplats Töresjövägen alldeles runt knuten från vårt hus i Tyresö går SL:s bussar till Gullmarsplan var 7:e minut. Och från Tyresö centrum finns det utmärkta busskommunikationer med direktbuss in till Stockholm City och Gullmarsplan. Dessutom tvärbussar till Haninge C, Nacka och Sickla.

Skolor och förskolor

I Tyresö kommun är valfrihet ett motto. Du kan välja förskola, annan pedagogisk omsorg och skola i kommunal eller enskild regi. Alldeles intill vår fastighet ligger en populär förskola.

Här kan du läsa mer om alla möjligheter.

Affärer, restauranger och service

På gångavstånd från bostaden nås Tyresö Centrum - hjärtat av Tyresö! Hit kommer över 5 miljoner människor varje år för att trivas och shoppa i drygt 70 butiker. Här är dagligvaruhandeln stor med såväl Ica Kvantum som Stora Coop och Systembolaget. Därutöver finns här gott om service och god variation på butiker och restauranger/caféer. Allt från de stora och välkända kedjorna till de lokala entreprenörerna.

Natur och fritid

En bit bort med bil ligger vackra Tyresö Slott med Slottskrogen samt Café Notholmen som är en härlig utflykt sommartid.

I Tyresö finns fantastiska möjligheter till aktivt ute- och idrottsliv. Här finns även möjlighet till fiske, skidspår och närliggande Alby naturreservat med motionsspår och vackra promenadstråk samt en populär ridklubb för den hästintresserade. För den aktive är läget bekvämt med närhet till Friskis och Svettis, idrottsplats, hockeyrink, badhus med äventyrsbad, 18 håls golfbana och härliga stora skogsområden. Inom gångavstånd ligger även Tyresö sporthall med tennis- och badmintonbanor.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.