Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

På Djurgården byggs ett nytt spännande område upp med målet att skapa minsta möjliga ekologiska avtryck – både i byggande och vardagsliv. Här byggs också 500 studentbostäder som får ett toppläge nära universitetet.

Kommunikation och kollektivtrafik

Närmaste tunnelbanestation är Hjorthagen, där du tar dig till T-centralen på 8 minuter. Några bussar trafikerar också området, och tar dig till bland annat Stureplan.

Inom räckhåll har du dessutom Tekniska Högskolan och Östra station där såväl tunnelbana som Roslagsbanan ansluter. Många cykelvägar och cykelparkeringar ger hög tillgänglighet och är en viktig del i stadsdelens miljöprofilering.

Skolor och förskolor

Ett flertal mycket bra skolor är förlagda till Hjorthagen, Gärdet och närliggande Östermalm. Förskolor och en skola upp till årskurs 6 finns i Hjorthagen. I dagsläget finns 4 förskolor i Norra Djurgårdsstaden.

År 2019 öppnas en grundskola i Gasverksområdet för årskurs F-9.

Affärer, restauranger och service

Här planeras en ny, levande och hållbar stadsdel där boende blandas med företagande och naturupplevelser med kulturella attraktioner. Utbudet av restauranger, caféer, barer, affärer gym, biografer, konferensanläggningar och hotell  ska ge området karaktär och känsla.

I dagsläget utvecklas detta, men redan nu finns en stor matbutik, Hemköp ett stenkast från vår fastighet, med mycket generösa öppettider.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.