Lindholmen, Göteborg

På Lindholmen finns vattennära moderna boendemiljöer där Göteborgs varvshistoria möter nya teknik- och kunskapsföretag, med Lindholmen Science Park och Campus Lindholmen. Längs kajen finns det gott om restauranger, affärer och fina promenadvägar.


Läget och närområdet

Precis intill vattnet vid Norra Älvstranden växer nya kvarter fram. Det nya Lindholmen är en blandstad där bostäder, skolor, arbetsplatser och serviceverksamheter finns lätt tillgängligt. Intill byggs till 2021 det nya centrumet Karlastaden med ännu mer butiker, caféer, hotell och service, och Karlavagnstornet (som ska bli Nordens högsta byggnad). Utmed vattnet finns bryggor som fungerar som härliga promenadvägar.

Kommunikation och kollektivtrafik

Precis utanför huset går ett flertal bussar går som tar dig till Centralstationen på 8 minuter. På vardagar finns också möjligheten att åka gratis färja över älven till Stenpiren.

Skolor och förskolor

I området finns ett flertal förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Mer information hittar du här.

Affärer, restauranger och service

På 10 minuters promenad kommer du till Sannegårdens köpcentrum, där det bland annat finns mataffär, bageri och apotek. Ett stort utbud av restauranger i den levande gatumiljön erbjuder många olika smakupplevelser. I närområdet finns också bibliotek, vårdcentral och ett flertal gym.

Natur och fritid

Lekplatsen Lindholmstorget erbjuder rekreation och lek för både stora och små. Där finns rutschkana, gungor, gungdjur, trästockar och sandlåda och bänkar med bord för fikapausen. Har ni inget fikabröd med er, går det bra att plocka frukt från träden som är planterade längs parken.

I Sannegårdshamnen finns en yogastudio och i Lundbystrandshallen, en stor och välutrustad idrottshall, händer mycket hela tiden, till exempel tävlingsdans, modevisningar och karatetävlingar. I en del av byggnaden finns också Göteborgs enda curlinghall.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.