KTH Campus, Stockholm

Dessa studentlägenheter blockförhyrs av KTH och förmedlas ej via ByggVestas kö.

KTH Campus ligger just öster om Vasastan i Stockholm. I ett levande kvarter med kreativ och internationell prägel möts civilingenjörs-, dans-, opera- och försvarshögskolestudenter. Här finns caféer, bibliotek, idrottshall och kårhus.

Läget och närområdet

På KTH:s stora campusområde finns flera intressanta byggnader, bland andra den prisbelönta biblioteksbyggnaden med 15 meter i takhöjd och före detta Röda korsets sjukhem. Precis bakom campus ligger stora strövområden där du kan njuta av stillheten, samtidigt som du på bara ett par minuter kan vara mitt på Östermalm bland affärer, restauranger och nattklubbar.

Kommunikation och kollektivtrafik

Tack vare det centrala läget tar du dig lätt och snabbt fram med kollektivtrafiken – från tunnelbanestationen Tekniska Högskolan tar det bara 5 minuter till T-centralen. Vill du hellre åka buss så ligger Busstationen Östra Station på Valhallavägen, ett stenkast från KTH Entré. Här stannar ett flertal bussar som tar dig till stadens alla hörn. Från Östra Station kan du också åka Roslagsbanan.

Affärer, restauranger och service

På Östermalm finns det gott om både restauranger, affärer och service. Här finns Fältöversten, en mysig galleria som funnits i över 40 år, men också de exklusiva butikerna i Bibliotekstan, på gränsen till Norrmalm. Vill du hellre in till city och det större utbudet där, går det att promenera dit på cirka 25 minuter.

Natur och fritid

Strax intill KTH finns Lill-Jansskogen med ett flertal jogging- och motionsspår som går att använda året om. Här finns också KTH-hallen som har både gym, gruppträning och möjlighet att hyra banor för till exempel volleyboll och innebandy. En kort promenad från Campus ligger Stockholms Stadion och Östermalms IP, där det bland annat finns flera konstgräsplaner, friidrottsytor, ishall och bandyplan. För den som vill koppla av med en film eller en pjäs finns både biograf och teater på Östermalm.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.