Järfälla, Stockholm

Med Järvafältet på sin östra sida och Mälaren på sin västra är möjligheterna till rekreation goda i nybyggda Barkarbystaden. I centrum finns ett brett utbud av caféer och restauranger och med tunnelbana och tåg är det enkelt att ta sig hit.

Kommunikation och kollektivtrafik

Helt snart kommer Barkarby bli västra Stockholms nya trafiknav. Tunnelbana, pendeltåg och regionaltåg kommer att stanna på Barkarby station/Stockholm Väst och Förbifart Stockholm kommer att passera här. Hela Järfälla har redan idag mycket bra kommunikationer till Stockholm och har utsetts till ”bästa pendlarkommun” av DN.

Skolor och förskolor

 I programmet för Barkarbystaden planeras för totalt 20-25 nya förskolor och fem-sex grundskolor. Bra förskolor och skolor, säker trafikplanering och ett stort naturreservat runt hörnet gör Barkarbystaden till en bra plats för barn och ungdomar att leva och bo i.

Affärer, restauranger och service

I Barkarbystaden behöver du inte gå långt för att hitta vad du söker. Här finns större välkända butikskedjor som ICA Maxi, Systembolaget, Intersport och Clas Ohlson liksom mindre specialistbutiker som säljer heminredning, kläder och blommor.

Barkarby handelsplats är en av Sveriges största handelsplatser med 80 butiker. Här hittar du heminredning, sportartiklar, mode, vitvaror och mycket mer.

Natur och fritid

I Barkarbystaden finns alla möjligheter för en aktiv fritid för både ung och gammal. Närheten till Järvafältet gör att jogging- och skidspår alltid finns runt hörnet. I Herresta för- och grundskola finns sporthall, danssal, klättervägg, teaterscen och bibliotek.

Ett nät av natursköna gång- och cykelvägar binder samman Järfälla kommun. Du kan även besöka undersköna Ängsjö friluftsområde och Görväln slott, om du vill uppleva något utöver det vanliga.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.