Flemingsberg, Stockholm

Flemingsberg ligger i Huddinge i sydvästra delen av Stockholms län. Här möts 20 000 studenter och forskare på bland annat Södertörns högskola, Karolinska institutet, Röda korsets högskola och KTH.

Läget och närområdet

I Huddinge kommun ligger Flemingsberg som ett verkligt kunskapskluster! Här finns bland annat Kungliga tekniska högskolan, Karolinska institutet, Södertörns högskola och Röda korsets högskola. Dessutom kommer Stockholms musikpedagogiska institut att flytta hit under sommaren 2017.

I Flemingsberg finns också Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, som är kommunens största arbetsgivare.

Kommunikation och kollektivtrafik

Från campus är det bara en kort promenad till Flemingsbergs C, där det går pendeltåg, tåg och fjärrtåg. Dessutom går bussar till alla kringliggande kommuner och till Stockholms centrum.

Skolor och förskolor

Lagom till skolstarten hösten 2015 stod Kästa förskola och skola färdig i Flemingsberg, med plats för 500 barn. Skolan, som är Sveriges största passivhusskola, är byggd med både miljön och pedagogiska förutsättningar i åtanke.

Affärer, restauranger och service

Flemingsberg centrum är ett närcentrum med cirka tjugo affärer som säljer kläder, presentartiklar och mat. Här hittar du också vårdcentral, apotek, frisörsalong och bibliotek. Ett flertal restauranger lockar med god mat, och vill du gå på gym så finns det tillgängligt dygnet runt.

Natur och fritid

För den aktiva finns Flottsbro Friluftsområde som erbjuder skidåkning, skridskoåkning, bad och vandringsleder. Hit cyklar du till på en idyllisk skogsstig på mindre än 15 minuter. Här kan du även spela minigolf, paddla kanot eller ta en fika i strandcaféet. På vintern byter Flottsbro skepnad och blir Stockholms högsta skidbacke. Läs mer här.

Du har även närhet till Visättra sportcenter där du bland annat kan åka skridskor och spela frisbee. Läs mer här.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.