Hammarby Sjöstad, Stockholm

Bo exklusivt i en marin miljö!

Ett stenkast från hjärtat av Södermalm ligger Hammarby Sjöstad. Där finns innerstadens alla fördelar samtidigt som den kantas av promenadbryggor, vassområden med rikt fågelliv och underbara parker.

Läget och närområdet

Ta gärna båten till Nybrokajen i city, eller den avgiftsfria färjan ”Lotten” till Södermalm. Annars finns tvärbanan som tar dig till Gullmarsplan eller via Solna centrum till Alvik. Även många busslinjer trafikerar via Slussen och Södra station (där pendeltåg finns)

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor och förskolor i och i närheten av Hammarby Sjöstad, både privata och fristående och skolor i kommunal regi.

Affärer, restauranger och service

I Hammarby Sjöstad finns många livsmedelsbutiker, Bageri och konditori, systembolag och flera restauranger och caféer. Du kan även promenera till Sickla köpkvarter, som är ett eldorado för dig som är shoppingsugen! I Sickla köpkvarter finns även all tänkbar service, så som bibliotek, gym, frisörer, skrädderi och skomakare.

Alternativt promenerar du in till Södermalm och njuter av kultur, spännande butiker, mysiga caféer och en mångfald av restauranger.

Natur och fritid

På sommaren kan du packa strandväskan och gå till Sicklasjön för sol och bad medan du på vintern promenerar med skidor på axeln till Hammarbybacken för att åka utför, med tillhörande afterski på kvarterskrogen Göteborg. Du kan även paddla kajak i vattnet runt sjöstaden, samt träna på olika gym om du vill.

Nära till hands ligger även Nackareservatet med strövområden för utflykter, joggingturer och bad. Eller varför inte besöka Ekbacken, med ett av de finaste ekskogsbestånden i Stockholm. Där finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.