Guldheden, Göteborg

Södra Guldheden erbjuder en karaktärsfull miljö med bostadshus i parkliknande grönska på kullarna ovanför Göteborg. Det är nära till affärer, service och natur. Här blandas punkt- och låghus med tydlig femtiotalsprägel.

 

Läget och närområdet

Stadsdelen Guldheden började byggas redan på 40-talet, så idag består den av en härlig kombination av gammalt och nytt. Här ligger Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Chalmers bland fina bostäder och stora vackra grönområden.

Kommunikation och kollektivtrafik

På 10 minuters promenad kommer du till Sahlgrenska sjukhuset där det finns ett flertal bussar och spårvagnar som tar dig runt hela staden. Det finns även en busshållplats 100 meter från vår fastighet. Ett alternativ är att ta sig fram på de väl utbyggda cykelbanorna i staden, även om backen till Guldheden är något av en utmaning!

Skolor och förskolor

I närområdet finns Mossebergsskolan med lågstadium upp till årskurs 3 och Guldhedsskolan med årskurs 3 till 9. I vår egen fastighet finns en förskola som har en fin lekpark där alla barn får leka när förskolan är stängd.

Affärer, restauranger och service

Från Guldheden är det gångavstånd ner till centrum och dess stora utbud av affärer, caféer och service. I närområdet finns gym, vårdcentral, tandläkare och flera mataffärer.

Natur och fritid

Ett stenkast från fastigheten ligger Änggårdsbergen, ett stort naturområde med ljunghedar, ädellövskogar, skogstjärnar och mycket mer att njuta av. En promenad där, i Botaniska trädgården eller i Slottsskogen kan förgylla vilken dag som helst! Vill du ha en magnifik utsikt över hela staden bör du åka högst upp i Guldhedens vattentorn och ta en fika i caféet. Det är en sann upplevelse.

För den som vill sporta finns Mossens IP, där det finns möjlighet att spela fotboll och springa i löpspåret. 

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.