Fagersjö, Stockholm

– Vill du bada från klipporna och fiska sommartid, eller åka skridskor på den plogade isen vintertid?

Naturskönt och med goda möjligheter till härligt friluftsliv bor du i Fagersjö. Mitt emellan Farsta och Högdalen i södra Stockholm har du nära till allt. Du promenerar runt sjön Magelungen, eller vistas i de fina omgivningarna i Farsta naturreservat.

Kommunikation och kollektivtrafik

Du promenerar till Hökarängens tunnelbana på cirka 20 minuter, och är sedan inne i city på 20 minuter, eller så åker du buss till Farsta, Högdalen, Liljeholmen där tunnelbana finns eller Älvsjö, för att nå pendeltåget.

Skolor och förskolor

I närområdet finns Fagersjöskolan för årskurs F-5 samt olika förskolor. I Intilliggande områden finns även Martinskolan (Waldorfskola) och Hökarängsskolan som båda har från förskoleklasser till årskurs 9. I Farsta, som nås med buss på några minuter finns flertalet skolor och förskolor också.

Affärer, restauranger och service

I Fagersjö finns Lidl på gångavstånd, snabbmatställe och en bensinmack.

Tar du en promenad eller buss till Farsta centrum hittar du ett rikt utbud på butiker och livsmedelskedjor, restauranger samt all tänkbar service.

Tar du dig till Högdalens eller Hökarängens centrum, som också ligger nära, hittar du andra butiker samt mysiga restauranger och caféer.

Natur och fritid

I Farsta centrum finner du bland annat idrottshall, simhall, bibliotek, kyrka och vårdcentral. Men vill du ha lugn och ro så njuter du kanske i Farsta naturreservat runt knuten? 

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.