Bredäng, Stockholm

Bredäng är en stadsdel i Söderort, och tillhör Stockholms kommun. Här hittar du allt från strandbad och boule till shopping och bio! I Bredängs centrum finns, förutom butiker och restauranger även bibliotek, simhall, gym, idrottshall, skolor, vårdcentral och mycket mer.

Med tunnelbanan tar det cirka 19 minuter till city, men du kanske hellre vill njuta av en god bakelse på anrika konditori Lyran med utsikt över Mälaren? Det finns med andra ord obegränsade möjligheter att bo och leva gott här!

Kommunikation och kollektivtrafik

Bredäng ligger 11 kilometer från Stockholms city mellan E4/E20 och Mälarens vatten. Det tar 19 minuter med röda linjen till Stockholms central och bara två stationer åt andra hållet ligger Skärholmen. Det finns även bussar till t ex Skärholmen och Fruängen.

Förskolor och skolor

Det finns ett flertal kommunala och fristående förskolor med olika inriktningar i och nära Bredäng. 2 grundskolor (åk F-9) med fritidsverksamhet finns också i området - Slättgårdsskolan och Bredängsskolan. Läs gärna mer på Stockholms stads hemsida.

Affärer, restauranger och service

Är man hungrig finns det flera matbutiker och restauranger i och nära Bredängs centrum, både vegetariskt, thaländskt, italienskt och traditionellt. I centrum har du även apotek, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, frisör, gym, skomakare och mycket mer. Vill du shoppa i en stor galleria ligger Skärholmens centrum nära, och i Kungens kurva finner du även IKEA-varuhuset samt Heron city med nöjen i kubik!

Natur och fritid

Du kan som sagt bada i Mälaren, vid Sätra strandbad eller Mälarhöjdsbadet. Alternativt kan du bada och simma i bassäng på det nyrenoverade Bredängsbadet. I Bredängshallen tränar flera idrottsföreningar dagligen och det finns även fina cykelvägar i området, som bland annat kan ta dig till Sätraskogens naturreservat med öppna ängar, ekbackar och gammal granskog. Nära centrum ligger även Bredängsparken där vissa av Parkteaterns föreställningar hålls sommartid.  

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.