Annedal, Stockholm

Annedal i Bromma angränsar vid Bällstaån till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Några minuter från området finns flera busslinjer som går till ett stort antal när- och ytterområden runtom Stockholm. Även flygbussarna till Arlanda går från området.

Stockholms city når man på 10 minuter med tunnelbanan. Ännu snabbare går det med pendeltåget. Tvärbanan utvecklas, och kan ta dig till Sundbybergs centrum, vidare till Solna eller Alvik i Bromma åt andra hållet.

Förskolor och skolor

I Annedal är utbudet på skolor och förskolor stort. Idag finns 7 förskolor i absolut närhet till området.

Mariehällsskolan med plats för 450 elever från förskoleklass upp till årskurs 5, samt två förskolor med 10 avdelningar.

Cirka 3 km från Mariehäll ligger Sundby skola med cirka 900 elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Man tar sig även enkelt via kollektivtrafiken till Bromma- och Blackebergs gymnasium.

Affärer, restauranger och service

På promenadavstånd når man både Sundbybergs centrum och Bromma Blocks med ett stort utbud av shopping och all tänkbar service. Du kan till och med promenera till Bromma flygplats!

Ett litet stenkast från bostadsområdet finns bland annat ICA Annedal, sushi-restaurang, pizzeria, ett minilivs samt skrädderi.

Natur och fritid

För den båtintresserade finns 2 båtklubbar i direkt närhet till området, och du kan gå längs den vackra strandpromenaden - Huvudsta strand i Solna, passera Pampas Marina och till Karlbergs slott.

Närliggande Marabouparken är ett verkligt smultronställe med sin konsthall och restauranger. I Sundbybergs centrum finns förutom större och mindre butiker även ett SATS-gym.

 

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.