Live to Grow by ByggVesta

Studentlivet kan vara så mycket mer än studierna och det rent akademiska. Och studentboendet så mycket mer än tak över huvudet.

Studentlivet handlar om att skaffa sig erfarenheter och utvecklas, både individuellt och tillsammans med andra. Vi tror att studenttiden är ett tillfälle att bli en del av något större – en gemenskap – och bidra till en bättre utveckling. Det har vi tagit fasta på i vårt studentkoncept Live to Grow

Live to Grow är ett studentboende som vill utmana traditionella tankesätt om hur ett bra boende ser ut. Tillsammans med er bygger vi upp ett community som både vill och kan mer. Lika mycket som tak över huvudet under studierna är våra studentbostäder en mötesplats som tar vara på all mångsidig erfarenhet bland studenter från hela landet och världen. Här är det lite enklare att träffa nya vänner, knyta kontakter för framtiden, och växa socialt och intellektuellt.

I november 2016 belönades Live to Grow och studentboende Kosterhavet i Stockholm med priset The Class Property Innovation and Sustainability Award.

Din egen lägenhet

Trivs och känn dig helt hemma i din egen lya. Vi har satsat på smarta yteffektiva planlösningar, kombinerat med hög standard och detaljer som parkettgolv och helkaklade badrum. 


Kosterhavet, interiör från studentlägenhet

Plats för liv och studier

Studierum med en lugn plats att plugga, innergård att läsa, hänga eller grilla med kompisarna på, och gemensamma samvarorum för till exempel en filmkväll med gänget – här finns gott om plats att känna sig hemma också utanför lägenheten.

 Flyttar du hemifrån för första gången? Här bor du i en trygg miljö där du inte behöver vara orolig för att inte ha någon att fråga om hjälp.  I varje studentboende finns också våra områdesansvariga på plats, som själva är både studenter och boende i huset. De kan svara på frågor och hjälpa dig med det mesta som rör ditt boende – och samordna schyssta aktiviteter för alla som bor i huset. 

Miljövänligt och ansvarstagande

I våra studentbostäder får du goda förutsättningar att enkelt göra lite smartare och hållbarare vardagsval. Alla våra hus är byggda för att göra av med så lite energi som möjligt, och värms framförallt upp av de boende själva och återvinning av värmen i ventilationsluften. I produktion och materialval har vi gjort vårt bästa för att välja hållbara alternativ. Du har koll på din egen förbrukning av el, vatten och extra värme och kan påverka både dina kostnader och ditt ekologiska fotavtryck. 

Vi vill att du ska kunna bo länge hos oss. Därför behåller du dina köpoäng när du tecknar kontrakt på en studentlägenhet hos oss – så att du kan söka och flytta vidare till en vanlig lägenhet hos oss när du är klar med dina studier. Läs mer om vad som gäller i vår hyrespolicy. 

Våra studentboenden:

Kosterhavet – studentlägenheter i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm (inflyttat)

Colonia – studentlägenheter på Linköpings Campus Valla (inflyttat)

Campus Flemingsberg – studentlägenheter i Huddinge, Stockholm (i produktion, inflyttning våren 2017)

KTH Lantmäteri – studentlägenheter på KTHs Campus (i produktion, inflyttning våren 2017)

Kista äng – Studentlägenheter i Stockholm / Kista (planerat)

Ektorp – studentlägenheter i Stockholm / Nacka (planerat)