Live to Grow by ByggVesta

Studentlivet kan vara så mycket mer än studierna och det rent akademiska. Och studentboendet så mycket mer än tak över huvudet.

Studentlivet handlar om att skaffa sig erfarenheter och utvecklas, både individuellt och tillsammans med andra. Vi tror att studenttiden är ett tillfälle att bli en del av något större – en gemenskap – och bidra till en bättre utveckling. Det har vi tagit fasta på i vårt studentkoncept Live to Grow

Live to Grow är ett studentboende som vill utmana traditionella tankesätt om hur ett bra boende ser ut. Tillsammans med er bygger vi upp ett community som både vill och kan mer. Lika mycket som tak över huvudet under studierna är våra studentbostäder en mötesplats som tar vara på all mångsidig erfarenhet bland studenter från hela landet och världen. Här är det lite enklare att träffa nya vänner, knyta kontakter för framtiden, och växa socialt och intellektuellt.

I november 2016 belönades Live to Grow och studentboende Kosterhavet i Stockholm med priset The Class Property Innovation and Sustainability Award.

När du flyttar in i en studentlägenhet är det viktigt att du folkbokför dig på adressen där du bedriver dina studier, bland annat för möjligheten att erhålla bostadsbidrag. Detta gör du via Skatteverket.

Du kan sedan ansöka om bostadsbidrag hos Försäkringskassan.

Din egen lägenhet

Trivs och känn dig helt hemma i din egen lya. Vi har satsat på smarta yteffektiva planlösningar, kombinerat med hög standard och detaljer som parkettgolv och helkaklade badrum. 


Kosterhavet, exteriör från studentlägenhet

Plats för liv och studier

Studierum med en lugn plats att plugga, innergård att läsa, hänga eller grilla med kompisarna på, och gemensamma samvarorum för till exempel en filmkväll med gänget – här finns gott om plats att känna sig hemma också utanför lägenheten.

 Flyttar du hemifrån för första gången? Här bor du i en trygg miljö där du inte behöver vara orolig för att inte ha någon att fråga om hjälp.  I varje studentboende finns också våra områdesansvariga på plats, som själva är både studenter och boende i huset. De kan svara på frågor och hjälpa dig med det mesta som rör ditt boende – och samordna schyssta aktiviteter för alla som bor i huset. 

Miljövänligt och ansvarstagande

I våra studentbostäder får du goda förutsättningar att enkelt göra lite smartare och hållbarare vardagsval. Alla våra hus är byggda för att göra av med så lite energi som möjligt, och värms framförallt upp av de boende själva och återvinning av värmen i ventilationsluften. I produktion och materialval har vi gjort vårt bästa för att välja hållbara alternativ. Du har koll på din egen förbrukning av el, vatten och extra värme och kan påverka både dina kostnader och ditt ekologiska fotavtryck. 

Vi vill att du ska kunna bo länge hos oss. Därför behåller du dina köpoäng när du tecknar kontrakt på en studentlägenhet hos oss – så att du kan söka och flytta vidare till en vanlig lägenhet hos oss när du är klar med dina studier. Läs mer om vad som gäller i vår hyrespolicy. 

Bo tillsammans - Bo bättre och billigare

Vad är det bästa med att bo tillsammans med en kompis? Att det är roligt och socialt såklart. Men också delad hyra och fasta kostnader, mer utrymme och ett större kök än ensam i en liten etta. En större studentlägenhet kan lätt bli det perfekta boendet för dig som student, om du hittar någon att bo tillsammans med. Detta är mest aktuellt i våra studentboenden Kosterhavet och Nobelus i Stockholm, där vi har många större studentlägenheter.

Vill du hitta någon att dela lägenhet med?

Det är många som söker bostad, och allt fler vill dela boende. Om du inte känner någon att dela med kan du hitta fler som söker delat boende på http://www.botillsammans.nu . Där kan du både  erbjuda rum eller hitta en lägenhetskompis.  

Våra studentboenden i Stockholm

Kosterhavet – 113 lägenheter klara 2015
I naturnära Norra Djurgårdsstaden ligger Kosterhavet. Här är hållbar cirkulär ekonomi i fokus med allt från noggrann sopsortering till byteshandel. I närheten finns KTH campus och Stockholms universitet, och till T-centralen tar du dig på cirka 20 minuter med röda linjen.

Kosterhavet – studentlägenheter i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm (inflyttat)

Nobelus – 433 lägenheter klara 2017
Nobelus ligger mitt i ett campus med studenter från hela världen. Här finns Södertörns högskola, Karolinska institutet, KTH, Röda korsets högskola och Stockholms musikpedagogiska institut. Från campus tar det cirka 25 minuter med pendeltåg 35, 36 eller 38 till T-centralen.

Nobelus – studentlägenheter i Huddinge, Stockholm (i produktion, inflyttning pågår från hösten 2017)

Lantmäteriet  Vi har också utvecklat och byggt 102 studentlägenheter på Campus KTH, som hyrs ut direkt av KTH. 

KTH Lantmäteri – studentlägenheter på KTHs Campus (inflyttat)

Kista Äng – 238 lägenheter klara 2022-2023
Mitt i ett av världens främsta IT-kluster ligger Kista äng med generösa sociala ytor och gemensamma aktiviteter. I området finns KTH Kista och SU:s institution för data- och systemvetenskap. Från Kista tar du dig med blå linjen till T-centralen på drygt 20 minuter.

Kista äng – Studentlägenheter i Stockholm / Kista (planerat)

Ektorp – 207 lägenheter klara 2019-2020
Från studentboendet i Ektorp är det nära till grönskande natur, friluftsliv och odling. Härifrån tar du dig till T-centralen på cirka 30 minuter med buss 471 och röda linjen, och i närheten finns Ersta Sköndal Bräcke högskola med fokus på vårdvetenskap, socialt arbete och teologi. 

Ektorp – studentlägenheter i Stockholm / Nacka (produktion)

 

Våra studentlägenheter i Linköping

Colonia - 367 studentlägenheter
Colonia är det första av ByggVesta studentboenden, utvecklat för studenter som vill ha bra miljöer att bo, plugga och umgås i. Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum. Här finns bland annat 9 institutioner, universitetsbibliotek, kanslier och studentservice. Granne är ett populärt friluftsområde och Mjärdevi Science Park.
Colonia – studentlägenheter på Linköpings Campus Valla (inflyttat)

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.