Bättre studentliv på Linköpings campus

Ort:
Linköping, Universitet
Status:
Inflyttat
Typ:
Studentbostäder, hyresrätt
Antal lägenheter:
366

Colonia är studentboendet för dig som vill plugga och ha kul, men samtidigt känna att det är du som sätter villkoren. Trevliga människor, bra sammanhållning, snyggt, tryggt och bra miljöer som gjorda för att både plugga och umgås i. Allt i direkt anslutning till Linköpings universitet.

På campus nära till allt

Med två minuters gångavstånd till campus och 2,5 km till centrum har Colonia oslagbart läge i Linköping. Allt som universitetets campus har att erbjuda, föreläsningssalar, caféer, bibliotek och nya vänner finns endast en kort promenad bort. Närheten till fina joggingspår, Linköpings golfbana och studenternas träningscenter, Campushallen, gör att du har bra möjligheter att slappna av med lite träning efter studierna.

Lite mer privat. Lite mer socialt.

Colonia består av åtta vackert utformade hus med lägenheter, umgängesytor och specialanpassade studierum. Här förenas det bästa av två världar. Korridorernas gemenskap, men med personlig integritet. Du har din egen lägenhet med kök och badrum när du vill vara för dig själv. Samtidigt är det alltid nära till vänner att plugga eller bara umgås med.

På området finner du även vår nyrenoverade samlingslokal där vi har både biljardbord och filmprojektor. Det finns även möjlighet att arrangera mindre middagar, spelkvällar etc. med dina vänner. Bara fantasin sätter gränser! Vi har även vår egen aktivitetsgrupp som arrangerar pub-, temakvällar och annat trevligt för våra hyresgäster.

Bra studiemiljö. Bra för miljön.

Colonia är utformat för att du ska få ett bra studieresultat. När du pluggar väljer du själv när du vill stänga dörren om dig eller låna något av de åtta studierummen. Du bor nytt och modernt med hög standard. Det är lätt att bjuda hem kompisar och umgås i lägenheten eller i någon av de gemensamma ytorna.

Colonia är byggt med omtanke om både miljö och plånbok. Det innebär en rad smarta saker som gör att du aktivt i vardagen kan påverka hur mycket av jordens resurser du gör av med, men också vad du själv betalar för. El och varmvatten till exempel. Som hyresgäst på Colonia har du koll på din egen förbrukning och betalar bara för det du själv faktiskt använder.

Tryggt boende. Möjligt att påverka.

Colonia fungerar som ett föreningsstyrt boende där du som bor också är med och påverkar. Förutom att planera olika sociala aktiviteter arbetar aktivitetsgruppens styrelse tillsammans med ByggVesta på hur man ständigt kan förbättra och utveckla Colonia i syfte att skapa det optimala studentboendet.

Något av det bästa med Colonia är annars det du aldrig märker, nämligen att saker och ting bara funkar. Och om något oväntat skulle inträffa är lösningen aldrig långt borta. Våra områdesansvariga och fastighetsskötare finns till hands på kontoret som också ligger i området. Nu pågår detaljplaneringen för ytterligare en kompletterande grupp med bostäder.

Om Colonia

Det nya studentboendet i Linköping där ByggVesta, Linköpings universitet samt Akademiska Hus skapar förutsättningar för Sveriges första integrerade studentboende inom Linköpings universitetscampus.

De första inflyttningarna i Colonia skedde augusti år 2006 och år 2008 stod 366 studentlägenheter färdiga.

Den totala lägenhetsytan är 10 332 kvm fördelade på 341 st 1 RoK, 8 st 2 RoK och 4 st kollektiv á 4 lägenheter.

Till studentboendet hör 35 st parkeringsplatser samt 2 st handikapp-platser.

Colonia ägs av Grön Bostad (ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter) och förvaltas av ByggVesta.

Ladda ner broschyren om Colonia här.

Våra andra studentboenden:

Campus Flemmingsberg - studentlägenheter i Stockholm / Huddinge (inflyttning våren 2017)

KTH Lantmäteri - studentlägenheter på KTHs Campus (produktion)

Kista äng - Studentlägenheter i Stockholm / Kista (planerat)

Ektorp - studentlägenheter i Stockholm / Nacka (planerat)

Kosterhavet- studentlägenheter i Norra Djurgårdsstaden Stockholm (inflyttat)

Ort:
Linköping, Universitet
Status:
Inflyttat
Typ:
Studentbostäder, hyresrätt
Antal lägenheter:
366

 


Läs mer